Το χρονικό της τραγωδίας

Ιρανικό αεροσκάφος της εταιρίας Aseman Airlines με 60 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, που πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση, συνετρίβη σήμερα το πρωί σε ορεινή περιοχή του νοτιοδυτικού Ιράν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Λίγο μετά την τραγική είδηση η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πως όσοι βρίσκονταν μέσα στο αεροπλάνο (66 άτομα) είναι νεκροί.

“Έπειτα από έρευνες στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος ενημερωθήκαμε ότι όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό έχασαν τη ζωή τους”,δήλωσε ο Μοχαμάντ Ταμπαταμπάι στην κρατική τηλεόραση.

Το αεροπλάνο κατευθυνόταν προς την Τεχεράνη, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων και εξαφανίστηκε λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Mehrabad.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο Semirom.

Η περιοχή Σεμιρόμ, όπως και η Γιασούζ, βρίσκονται στα βουνά του Ζαγκρός. Ελικόπτερο διάσωσης εστάλη στον σημείο της τραγωδίας, καθώς “λόγω της ορεινής μορφολογίας της περιοχής, δεν ήταν δυνατόν να σταλούν ασθενοφόρα”, δήλωσε ο Μοτζαμπά Χαλεντί, εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με το Isna, ο Αλαντίν Μπορουτζερντί, πρόεδρος της Επιτροπής εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής στο Κοινοβούλιο είπε ότι το αεροπλάνο μετέφερε “60 επιβάτες και περίπου έξι μέλη πληρώματος”όταν “εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ σήμερα το πρωί”, και ότι οι κάτοικοι της περιοχής είδαν τη συντριβή.

«Ας μας ευλογήσει ο Θεός να φτάσουμε με ασφάλεια»

Ανατριχιαστικό ήταν το μήνυμα ενός επιβάτη στην κοπέλα του, λίγο πριν από την απογείωση της μοιραίας πτήσης του ATR 72 σε ορεινή περιοχή του κεντρικού Ιράν κοντά στην πόλη Σεμιρόμ.

«Ας μας ευλογήσει ο Θεός να φτάσουμε με ασφάλεια», έγραφε χαρακτηριστικά, ποστάροντας και μία φωτογραφία που απεικονίζει τον έλικα του αεροσκάφους και την κακοκαιρία που επικρατεί.
Φωτογραφίες: twitter/@CofekAviation – mirror.co.uk