Τρίτη, Φεβρουαρίου 27, 2018

ΣΚΕΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ;





Eίναι να απορεί κανείς με την ανοησία και την κοντή μνήμη των πολιτικών κομμάτων, ιδίως της αντιπολίτευσης. Είναι σαφές ότι ο Ελληνικός λαός, όπως κατέδειξαν ο μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δεν επιθυμεί το γειτονικό κράτος των Σκοπίων να φέρει σύνθετη ονομασία, με το όνομα Μακεδονία.

Πολλαπλώς χρήσιμες οι συγκεντρώσεις, κατέδειξαν την βούληση του Ελληνικού λαού, άσχετα εάν ιδίως η Νέα Δημοκρατια, η μόνη που δεν θα έπρεπε να το πράξει, αφού πρώτα αγνόησε τα συλλαλητήρια, στην συνέχεια τα εκμεταλλεύθηκε μικροκομματικά.

Είναι επίσης σαφές, ότι η συγκυβέρνηση του κου Τσίπρα, έχει συμφωνήσει ήδη..... εδώ και καιρό για το μείζον αυτό θέμα. Δεν θα σταθούμε στην μυστική συμφωνία που έκανε και στο ποιοι λόγοι την οδήγησαν σε αυτό -είναι ξεκάθαρο, ότι ο Αμερικανικός παράγοντας, θέλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ- αλλά στο ποια είναι η αλήθεια, την οποία φαίνεται να μην θέλει να δεχθεί ο ελληνικός λαός.

Ξεκάθαρο είναι, πως η ιστορία των Σκοπίων, χάθηκε με το διαμελισμό της κραταιάς τότε Γιουγκοσλαβίας, όταν η Ελληνική πλευρά, ενώ θα μπορούσε να επιβάλλει την όποια άποψή της, για την ονομασία και όχι μόνον… και δεν το έπραξε. Έτσι φθάσαμε στο περίφημο βέτο Καραμανλή, που κάτω από τις συνθήκες που επιβλήθηκε, ήταν ό,τι το καλύτερο για εκείνο το χρονικό διάστημα, αφού ήδη από τότε το ογδόντα τοις εκατό της Ευρώπης, αποκαλούσαν Μακεδονία τα Σκόπια.

Η αλήθεια λοιπόν είναι, πως όλες οι κυβερνήσεις μεταπολιτευτικά, έχουν δεχθεί με το έναν ή τον άλλον τρόπο το δεύτερο συνθετικό της ονομασίας των Σκοπίων. Και ο Κων. Μητσοτάκης το δέχθηκε και ο …μακεδονομάχος, Αντώνης Σαμαράς και οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και φυσικά, την μεταβατική του ονομασία μέχρι σήμερα, η συγκυβέρνηση των Σύριζα-ΑΝΕΛ.

Είναι επίσης ξεκάθαρο, ότι μια τέτοια ονομασία, θα μπορούσε να μας δημιουργήσει προβλήματα αργότερα. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, αφού η ονομασία αυτή, είτε αφαιρείται από τους γείτονες από τα αεροδρόμια, τις οδούς, τις πλατείες και το…εμφιαλωμένο νερό που πίνουν, έχει γίνει αποδεκτή σε όλο τον κόσμο.

Υπό την έννοια αυτή και με την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σε Αιγαίο και Κύπρο, με τις προκλήσεις των Τούρκων και την χώρα να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια της βγαίνοντας το καλοκαίρι από τα μνημόνια -η κάθε απόφαση στον γεωπολιτικό χώρο που επιχειρούμε να…επιβιώσουμε, δεν έχει την αυτονομία που ορισμένοι της αποδίδουν, αλλά συνδέεται με πολλές άλλες καταστάσεις-δεν μπορεί εύκολα, να αποφύγει η κυβέρνηση την σύνθετη ονομασία.

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Οι αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αστείες και πέρα από κάθε λογική συνάρτηση των γεγονότων. Η δε στάση του Αντώνη Σαμαρά θα γραφθεί στην ιστορία, αφού αυτός είναι που δεν θα έπρεπε καθόλου να μιλάει για το μείζον θέμα.

Το μόνον που μπορεί να σταθεί ουσιαστικά και να κερδίσουμε χρόνο, χωρίς να είναι σίγουρη η ευτυχής κατάληξη και πάλι, είναι να επιμείνουμε στην αλλαγή Συντάγματος της γείτονος, ώστε να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές κορώνες, που περιλαμβάνονται στο συνταγματικό της χάρτη.

Όλα τα άλλα, είναι κουραφέξαλα και το ειρωνικό είναι πως η Νέα Δημοκρατία έχει δεχθεί την σύνθετη ονομασία πριν από τους Σύριζα-ΑΝΕΛ. Αυτή είναι η αλήθεια και όποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευθούν την εξέλιξη των γεγονότων, είναι απλώς γραφικοί και ασκούν πολιτική ανεύθυνη, για ένα εθνικό ζήτημα. 
Για γέλια….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου