Πέμπτη, Απριλίου 26, 2018

Ποιοι στηρίζουν το κόμμα των διεγραμμένων της ΝΔ - Ποιο ποσοστό είναι ο στόχος στις εκλογές








Έντονη κινητικότητα παρατηρείται μεταξύ των Νεοδημοκρατών που έχουν τεθεί εκτός παράταξης ή έχουν εξωθηθεί στο περιθώριο ως ανεπιθύμητοι από τη σημερινή ηγεσία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι Κ. Παπακώστα, Β. Αντώναρος, Ν. Καραχάλιος (πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού), κ.ά., βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και συντονίζουν τις κινήσεις τους.

Η κ. Παπακώστα ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικής κίνησης με την ονομασία ΝΕΟ, ενώ ο κ. Αντώναρος με αναρτήσεις του στα social media υπαινίσσεται ότι υπάρχουν διεργασίες στο παρασκήνιο. Πρόθεσή τους είναι η ίδρυση νέου πολιτικού φορέα και η κάθοδός τους στις επόμενες εκλογές, δεδομένου δε ότι οι εκλογές μπορεί να μην καθυστερήσουν πολύ, έχουν αρχίσει να εντείνουν τις προσπάθειές τους.

Στόχος τους είναι στις εκλογές να μπουν σφήνα στη ΝΔ και να πιάσουν το όριο του 3% και να είναι στην επόμενη Βουλή, προκειμένου να υπερασπιστούν τις αρχές και τις ιδέες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης.

Εκτιμούν δε ότι θα έχουν τη στήριξη όσων Νεοδημοκρατών έχουν απογοητευτεί από τον Κυρ. Μητσοτάκη ή δεν τον εμπιστεύονται για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Προβλέπουν δε ότι αυτοί θα είναι χιλιάδες, με δεδομένο το κλίμα που επικρατεί στα ενδότερα της ΝΔ. Αν οι προσπάθειές τους ευοδωθούν, τότε η ζημιά που θα προκαλέσουν στον Κυρ. Μητσοτάκη θα είναι καθοριστική, δεδομένου ότι θα του στερήσουν ένα κρίσιμο ποσοστό στις επόμενες εκλογές.

ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου