Δευτέρα, Απριλίου 23, 2018

ΒΕΡΤΙΓΚΟ ΑΠΟ ΚΩΣΤΑ ΑΧ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ: ΡΗΤΟΡΙΚΑ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΛΟΓΑΣ ΚΑΙ ΑΣΟΒΑΡΟΣ KENTRODEXIOS





Θυμίζουμε τι είχες πει προχτές: «Είναι η πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας που η ΝΔ αυτά που λέει τα λέει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και λέει πολύ λίγα πράγματα».
Και αυτό που είχες πει για τον «άξιο» Σημίτη που ο ξάδερφός σου τον έλεγε αρχιερέα της διαπλοκής; κι αυτό ρητορικό ήταν; Και ότι στήριξες στις εσωκομματικές εκλογές Τζιτζικώστα και μετά Μητσοτάκη και αυτό ρητορικό ήταν; Κάθε φορά που μιλάς τα κάνεις χειρότερα από την προηγούμενη… Τελεία και παύλα!



Ερώτηση Δημοσιογράφου (ΑΠΕ-ΜΠΕ): Γιατί πιστεύετε ότι κάποιοι ερμήνευσαν την αναφορά σας ακόμα και ως μομφή κατά των παλαιότερων ηγετών της ΝΔ;

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πράγματι, κάποιοι -άλλοι ίσως καλοπροαίρετα και άλλοι όχι- επιχείρησαν να δώσουν μια ερμηνεία εντελώς εσφαλμένη. Πιάστηκαν από ένα ρητορικό σχήμα που χρησιμοποίησα για να τονίσω το πόσο μετρημένες και προσγειωμένες είναι οι θέσεις της ΝΔ,


σε αντίθεση με τις περιπτώσεις που σας ανέφερα. Σε προσωπικό επίπεδο, άλλωστε, όλοι γνωρίζουν πόσο σπουδαίο είναι για εμένα το παράδειγμα του Κώστα Καραμανλή, αλλά και των άλλων υπεύθυνων ηγετών της παράταξής μας. Με την ευκαιρία, όμως, θέλω να τονίσω κάτι, σε κάποιους που στο παρελθόν τούς έχει τιμήσει η παράταξη, προσφέροντάς τους σημαντικές θέσεις, αλλά σήμερα βρίσκονται εκτός αυτής. Η ΝΔ είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι το κόμμα του οποίου ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε πρόεδρος επί 13 χρόνια και σήμερα είναι εν ενεργεία βουλευτής του. Συνεπώς δεν γίνεται να λες ότι είσαι «καραμανλικός» και να πετροβολάς τη Νέα Δημοκρατία. Τελεία και παύλα.

ADVERTISEMENT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου