Σάββατο, Μαΐου 26, 2018

Άγριο ξύλο στο hotspot της Μόριας -Έξι τραυματίες από τα επεισόδια-Εκατοντάδες πρόσφυγες εγκατέλειψαν την Μόρια μετά τα επεισόδια



Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο ΚΥΤ Μόριας

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μέσα στο χώρο του ΚΥΤ Μόριας.... για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία μεταξύ μεταναστών και γρήγορα γενικεύτηκαν, με αποτέλεσμα να έχουμε 6 τουλάχιστον τραυματίες....


Οι μετανάστες μετέφεραν με κουβέρτες (βίντεο) τους τραυματίες σε ΙΧ αυτοκίνητα για να τους οδηγήσουν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ και οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν αμέσως στην περιοχή μετέφερα 4 τραυματίες.


Με την επέμβαση της αστυνομίας επανήλθε η τάξη έξω από το ΚΥΤ της Μόριας.



Πολλοί αναζητούν καταφύγιο στην πόλη της Μυτιλήνης. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ανακόψει την πορεία και καλούν τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στον καταυλισμό.




Περίπου 300 πρόσφυγες από την Συρία και το Ιράκ έχουν εγκαταλείψει τον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας μετά τα χθεσινά επεισόδια και πραγματοποιούν αυτήν την ώρα πορεία προς την πόλη της Μυτιλήνης, αναζητώντας καταφύγιο.

Το πλήθος, που αποτελείται κυρίως από γυναικόπαιδα, διαμαρτύρεται για τον πολύμηνο εγκλεισμό τους στο κέντρο της Μόριας και για τα επεισόδια που την Παρασκευή κατέληξαν στον τραυματισμό τουλάχιστον έξι ανθρώπων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν ανακόψει την πορεία και καλούν τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στον καταυλισμό.

Το πλήθος αντιτείνει ότι φοβάται μετά τα επεισόδια και ορισμένοι δηλώνουν πως αν δεν τους αφήσουν να βρουν καταφύγιο στην πόλη της Μυτιλήνης θα διανυκτερεύσουν στην ύπαιθρο.

Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους μεταφέρουν αποσκευές.

Εν τω μεταξύ, περίπου 40 άτομα πραγματοποιούν συγκέντρωση στο κέντρο της πρωτεύουσας του νησιού.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου