Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2018

Λαγκάρντ: «Πάγος» για την Ελλάδα! Δεν απάντησε σε ερωτήσεις – Έκανε… χιούμορ





Στο Eurogroup υπήρξε εμπλοκή και η Κριστίν Λαγκάρντ έδειξε πως δεν θέλει να έχει... καμία συμμετοχή! Μάταια ζητούσαν δηλώσεις οι δημοσιογράφοι...

Ίσως το πλέον κρίσιμο Eurogroup λαμβάνει χώρα απόψε, Πέμπτη 21.06.2018, στο Λουξεμβούργο. Στο περιθώριό του, η Κριστίν Λαγκάρντ έκλεψε την παράσταση διά της… σιωπής της!
Από… λευκό καπνό σε εμπλοκή!

Όλα έδειχναν πως όλα είναι έτοιμα για να ανάψει το «πράσινο φως» για την Ελλάδα στο Eurogroup. Τα προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί -όχι βεβαίως αναίμακτα, αφού συνοδεύονται με τις περικοπές στις συντάξεις και την μείωση στο αφορολόγητο- ωστόσο η Γερμανία έκανε τα… γνωστά της κόλπα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση!


Την παράσταση, παρόλα αυτά, έκλεψε η Κριστίν Λαγκάρντ. Η διευθύντρια του ΔΝΤ έδωσε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία φυσικά τέθηκαν ερωτήματα για την Ελλάδα.

Η Λαγκάρντ, όμως… ανένδοτη! «Μη μου κάνετε ερωτήσεις για την Ελλάδα. Δεν πρόκειται να τις απαντήσω. Η συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη», είπε… ορθά – κοφτά!

«Ο SSM είναι υπεύθυνος για να εξετάζει τις ελληνικές τράπεζες, ως εκ τούτου δεν μπορώ να απαντήσω σε ερωτήσεις που αφορούν στις ελληνικές τράπεζες. Αυτό μπορεί να το πράξει είτε ο SSM είτε οι ελληνικές αρχές», τόνισε ακόμη η γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.
Έσπασε (;) τον πάγο η Κριστίν Λαγκάρντ

Λίγο αργότερα, πάντως, η Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίστηκε περισσότερο… ευδιάθετη. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η δημοσιογράφος Μαρία Ψαρά, η διευθύντρια του ΔΝΤ έκανε… χιούμορ όταν χτυπούσαν συνεχώς κινητά τηλέφωνα!

Τονίζει χαακτηριστικά: «Πολλοί ήχοι τηλεφώνων έχουν ακουστεί στην αίθουσα όπου ενημερώνει η @Lagarde διακόπτοντάς την. «Πες ότι δεν είμαι εδώ!», είπε στον ιδιοκτήτη του κινητού που χτύπησε πριν από λίγο η Κρ. Λαγκάρντ, προκαλώντας γέλιο στους παρευρισκομένους».

Δείτε την ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου