Τετάρτη, Ιουνίου 27, 2018

ΣΕ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ....





Η τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Νέα Δημοκρατία στην απομόνωση, στην δημιουργία ενός προσωποπαγούς κόμματος… αλλά το πρόσωπο, δεν είναι ο Κυριάκος. Είναι ο Άδωνις.

Όσοι προσεκτικά παρακολούθησαν την τελευταία συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στον Σκάι, θα διαπίστωσαν ότι δεν βγήκε έτσι τυχαία ο Κυριάκος, στον τηλεοπτικό σταθμό του Γιάννη Αλαφούζου.

Πρώτον, επιχείρησε .....
μία προσέγγιση σε ένα συγκρότημα, που έχει αρχίσει και προβληματίζεται, με τις ακροβασίες του, ιδίως στο μείζον θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Τι είπε γι' αυτό ο Κυριάκος;

Ότι λίγο πολύ, συμφωνεί με την σύνθετη ονομασία, αλλά η διαφωνία του είναι πως…πρώτον καμμία κυβέρνηση δεν θα έκανε δεκτή αυτήν την συμφωνία-(χ…ψηλά και αγνάντευε κατά το κοινώς λεγόμενο)-και δεύτερον επί της ουσίας ότι διαφωνεί με το εθνολογικό και γλωσσικό. Δηλαδή εάν η γλώσσα τους ήταν η βορειομακεδονική τον ρώτησαν και ψέλλισε κάτι σαν.. ότι θα'ταν καλύτερα. (τραγέλαφος)

Άντε να βγάλεις ουσιαστικό συμπέρασμα, για το ποια κατ' ουσίαν είναι η διαφωνία του.

Το δεύτερο μείζον θέμα, που ουδείς του έδωσε σκοπίμως την προσήκουσα σημασία, ήταν το ότι ο κ.Μητσοτάκης, στάθηκε απέναντι, εάν δεν αποδοκίμασε, την δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την στάση του στο θέμα των Σκοπίων.

Καθώς ξεκαθάρισε, ότι δεν πήγε γιατί περίμενε κάτι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διότι όπως είπε ξεκάθαρα "Συνταγματικά, δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κάτι",(προς τι τότε οι ανόητοι και γελοίοι αλαλαγμοί;) αλλά για να του επισημάνει το οξύμωρο, θεωρητικώς πλέον, της υποθέσεως πως ο κ. Καμένος στηρίζει μία κυβέρνηση, που θα την…ρίξει στο μέλλον. Χ…σε ψηλά κι αγνάντευε (δις). Μα αυτό δεν είναι Συνταγματικό θέμα, αλλά πολιτική γελοιότητα και αφερεγγυότητα…και δεν αφορά φυσικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτή ήταν η συνέντευξη του κου Μητσοτάκη στον Σκάι, που ξεκαθάρισε μάλιστα ότι εάν περάσει από την βουλή η συμφωνία, λίγες δυνατότητες έχει για να αμφισβητηθεί ή  να αλλάξει τέλος πάντων. Aγνάντευε… δηλαδή …σκέτο…

Ο κ. Μητσοτάκης, με την τακτική που ακολουθεί χώρισε την Νέα Δημοκρατία σε πολλά κομμάτια, επιχειρώντας να αποφύγει, ακόμα και όταν έπρεπε, την σύγκρουση με τον Άδωνι Γεωργιάδη, επισήμως και τον Αντώνη Σαμαρά παρασκηνιακώς, στο πεδίο δηλαδή που δρα ο …Αντώνης…

Η τακτική του αυτή δημιούργησε φυγόκεντρες τάσεις και στα δυο άκρα της Νέας Δημοκρατίας, εντελώς σχηματικά στην δεύτερη περίπτωση, κυριολεκτικώς στην πρώτη.

Ηδη κυοφορείται κίνηση στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, με τον κ. Μπασιάκο και άλλους γραφικούς, που καθώς φαίνεται θα συγκεντρώσει το μένος των Βορειοελλαδιτών και θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη Νέα Δημοκρατια, ιδίως στους βορειοελαδίτες βουλευτές και τα στελέχη της.

Οι εκ της Μακεδονίας, ορμώμενοι και οι εκ δεξιών της Νέας Δημοκρατίας, ήδη έχουν ξεκινήσει την προπαγάνδα τους, ανακαλύπτοντας ακόμα και παλαιά βίντεο με τον…Άδωνι Γεωργιάδη και λοιπούς συγγενείς, να λένε άλλα από αυτά που υποστηρίζουν σήμερα, σε διάφορα μείζονα ζητήματα πολιτικής. Είναι ξεκάθαρο ότι ιδίως στην Βόρεια Ελλάδα, θα κτυπήσουν εκ δεξιών την Νέα Δημοκρατία. Σε περίπτωση δε, που αποκτήσουν μια δυναμική και πείσουν τον ήδη δεχόμενο συνεχείς προτάσεις και πιέσεις στρατηγό Φράγκο, τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα, απ' ότι τα φαντάζεται ο κ. Μητσοτάκης.

Από τα "αριστερά"-σχηματικός ο χαρακτηρισμός- της Νέας Δημοκρατίας, η κ. Παπακώστα και οι κ.κ. Αντώναρος και Καραχάλιος, με αρκετούς συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας και μικρό, προς το παρόν, αριθμό πρώην βουλευτών της και στελεχών των κυβερνήσεων Καραμανλή, ελπίζουν να συσπειρώσουν μέρος των Καραμανλικών ψηφοφόρων, που πιθανότατα δεν θα είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.

Οι πιθανότητες αυτές, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή, εμφανίζεται μπετόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις, πιθανότατα να οδηγήσουν νεοδημοκράτες ψηφοφόρους, που δεν επιθυμούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη (Άδωνις Γεωργιάδη) ή που δεν πείσθηκαν για την ειλικρίνεια των δακρύων τους για την Μακεδονία (δικαίως κατά την άποψή μας), σε άλλες λύσεις διεξόδου…

Χρόνος υπάρχει ακόμα, για να διαπιστωθεί εάν τέτοια τολμήματα, μέσα σε έναν χώρο που το πολιτικό μέλλον των κομμάτων και των πολιτικών, τον καθορίζουν τα διαπλεκόμενα, έχουν ελπίδα και μπορούν να επηρεάσουν τον κόσμο.-

(ΣΣ  Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει…με βάση το χθεσινό σημείωμά μας (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ) σχετικά με το σφικταγκάλιασμα της σημερινής Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ ο Κυριάκος όρισε έναν πασόκο στο Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ψηφίζεις Κυριάκο βγαίνει ΠΑΣΟΚ. Κίντερ…έκπληξη.. Ρεζιλίκια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου