Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2018

Στα «μανταλάκια» η ΝΔ από τη «Δημοκρατία» (εικόνα)





Παιχνίδι σε «διπλό ταμπλό» για τη συμφωνία των Πρεσπών

Τελικά η γερμανική FAZ δεν είναι η μοναδική εφημερίδα που εκθέτει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για ένα παιχνίδι που παίζει σε «διπλό ταμπλό», αναφορικά με τη στάση που διατηρεί απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Κάτι παρόμοιο υπογραμμίζει και η -δεξιών περγαμηνών- εφημερίδα «Δημοκρατία» και μάλιστα στο πρωτοσέλιδό της....

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρεται στην «περίεργη στροφή της ΝΔ για το Σκοπιανό», ενώ «δίνει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «διαμαρτυρία του για τις διαρροές σε βάρος του».

Η «Δημοκρατία» μάλιστα κάνει αναφορά σε πιέσεις που δέχεται ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και στη χθεσινή συνάντηση-μυστήριο του προέδρου της ΝΔ με τον γερμανό πρέσβη, η χρονική συγκυρία της οποίας δεν φαίνεται να είναι και πολύ τυχαία.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως τις τελευταίες ημέρες η γερμανική FAZ με δύο ενυπόγραφα άρθρα αποκάλυψε πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει δεσμευτεί επανειλημμένως στο Βερολίνο «ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ». Ταυτόχρονα, δικαιολογώντας την αρνητική του στάση, φέρεται να είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μη χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ. Σε περίπτωση που τα είπε όντως αυτά ο Μητσοτάκης, η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη», ανέφερε η FAZ.

Παράλληλα, η «Δημοκρατία» χρεώνει «θόλωμα των νερών» στη Μαρία Σπυράκη, καθώς «βλέπει» αναδίπλωση της ΝΔ στο ονοματολογικό.

Συνοψίζοντας, φαίνεται πως η τακτική «άλλα στο εξωτερικό, άλλα στο εσωτερικό» έχει γίνει αντιληπτή και από τον χώρο της κεντροδεξιάς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «στριμώχνεται» πολιτικά ολοένα και περισσότερο.

Το επίμαχο πρωτοσέλιδο:







Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/sta-mantalakia-i-nd-apo-ti-dimokratia-eikona/#ixzz5J3wdpFEU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου