Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018

«Δεν δώσαμε τίποτα για να πάρουμε ανταλλάγματα», το ηχηρό μήνυμα Κοτζιά για το Σκοπιανό





«Θα έπρεπε να μας αναγνωρίσουν την επιτυχία ότι οι Σκοπιανοί αποδέχονται ότι δεν έχουν σχέση με την Αρχαία Μακεδονία»
Επικαλέστηκε δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η πλειοψηφία συμφωνεί με τη συμφωνία για το Σκοπιανό
Ο Κοτζιάς παρομοίασε τη συμφωνία για το όνομα με τον καβγά των παππούδων για το όνομα του παιδιού

«Δεν δώσαμε τίποτα για να πάρουμε ανταλλάγματα, κάναμε την καλύτερη συμφωνία για τη χώρα», είναι η ηχηρή απάντηση του έλληνα υπουργού Εξωτερικών στον απόηχο....
της υπογραφής της συμφωνίας και των ισχυρισμών του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου.

«Θα έπρεπε να μας αναγνωρίσουν την επιτυχία ότι οι Σκοπιανοί αποδέχονται ότι δεν έχουν σχέση με την Αρχαία Μακεδονία» προσθέτοντας πως «κάθε αλλαγή δημιουργεί ανασφάλεια και ερωτήματα», κάνοντας μάλιστα μια παρομοίωση με ένα… ερωτευμένο ζευγάρι και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει με το όνομα του παιδιού.

«Κι ένας που πηγαίνει να παντρευτεί ακόμα κι αν είναι φουλ ερωτευμένος αναρωτιέται αν κάνει καλά ή όχι. Με το όνομα έχουμε μια μανία εδώ στο νότο της Ευρώπης. Ερωτεύεται μια νεαρά έναν νεαρό παντρεύονται, κάνουν παιδιά και έρχεται ο καυγάς. Ο γιος που ήρθε τίνος παππού το όνομα θα πάρει; Κι αν οι δύο παππούδες έχουν το ίδιο όνομα εντάξει αν δεν έχουν μέχρι και διαζύγιο φτάνουμε. Η λύση καμία φορά είναι τρίτο όνομα ή σύνθετο όνομα», είπε χαρακτηριστικά.

«Για πρώτη φορά μετά από 120 χρόνια μακεδονισμού αναγνωρίζουν και υπογράφουν ότι η δική τους ιστορία δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία ελληνική ιστορία και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και την κληρονομιά που φέρει αυτή η χώρα. Το υπογράφουν αυτό. Όποιος θέλει να ξαναφέρει το θέμα στη γείτονα χώρα θα είναι γελοίος» σημείωσε στη συνέχεια ο έλληνας ΥΠΕΞ.

Πρόσθεσε ότι άλλαξαν το όνομα του αεροδρομίου τους. Στο ερώτημα τι θα γίνει αν το ξαναλλάξουν, τότε απάντησε: «Κι εγώ μπορώ να σας πω ότι μπορούμε να μπούμε στην Σμύρνη ανά πάσα στιγμή. Όποιος αλλάξει το όνομα είναι γελοίος».

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμα ότι έχει μπερδευτεί η ιστορία της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας με την γεωγραφία. «Ομολογούν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Αυτή την κατάκτηση θα έπρεπε να μας την αναγνωρίσουν», σημείωσε.

«Το δικό μας όπλο είναι το διεθνές δίκαιο. Το Βουκουρέστι το 1913 έσπασε την γεωγραφική Μακεδονία στα 4. Έφτιαξε την ελληνική Μακεδονία. Όποιου δεν του αρέσει αμφισβητεί και την δημιουργία της ίδιας της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας».

Για το θέμα του δημοψηφίσματος, ο κ. Κοτζιάς είπε: «Το δημοψήφισμα είναι δέσμευση των άλλων. Εμείς τέτοιο θέμα δεν έχουμε. Δεν έχουμε λόγο να κάνουμε δημοψήφισμα. Δημοψήφισμα κάνουν γιατί πρέπει να διευκολυνθούν για τις συνταγματικές αλλαγές. Εμείς δεν αλλάζουμε το σύνταγμά μας και ούτε το όνομα της χώρας μας. Κάποιοι συμπεριφέρονται σαν να είναι εχθρός μας αυτή η περιοχή. Θέλουν να κάνουμε πόλεμο και να την καταλάβουμε».

Τέλος, στο ερώτημα πως αντιμετωπίζει τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο κόσμος διαφωνεί με την συμφωνία, ο υπουργός Εξωτερικών είπε: «Αυτή που μου λέτε είναι παλιά. Είναι τριών χρόνων. Έχω δημοσκοπήσεις κι εγώ τρέχουσες. Ήταν στην αρχή μπροστά αυτοί που έχουν αμφιβολίες και τώρα προηγούνται λίγο αυτοί που είναι μαζί μας. Το ποσοστό είναι 47% με 44%».



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/den-dosame-tipota-gia-na-paroyme-antallagmata-to-ichiro-minyma-kotzia-gia-to-skopiano/#ixzz5IrC3qIti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου