Παρασκευή, Ιουνίου 15, 2018

ΑΦΟΡΗΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ, ΓΕΛΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.Εκεί έφθασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το πρωί της χθεσινής ημέρας, με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα σε ιστολόγια και μέσα ενημέρωσης "υπαλλήλων" του, διέρρευσε την "είδηση" ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, προτίθεται να προχωρήσει σε δήλωση για το θέμα των Σκοπίων.
Πρόκειται για μία ακόμα γελοία, κατευθυνόμενη, προπαγανδιστική επίθεση της λαχαναγοράς της Πειραιώς, εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, καθώς διαβλέπει ότι οι σχεδιασμοί της δεν της βγαίνουν...

Η διφορούμενη μέχρι πρότινος στάση της Νέας Δημοκρατίας, για το μείζον εθνικό ζήτημα σε συνδυασμό με την επιπολαιότητα εθνικών χειρισμών της κυβέρνησης, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα, μέσα από το οποίο ένθεν και ένθεν, όλοι κοιτούν πως να εκμεταλλευτούν την εθνική στάση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.
Η άθλια επίθεση του Αντώνη Σαμαρά, του μόνου πιθανότατα που δεν δικαιούται να μιλά για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και η αήθης επίθεση εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, έφεραν ως αντίδραση της φασιστικής νοοτροπίας επίθεση της Χρυσής Αυγής, που εκμεταλλευόμενη το κλίμα που η Νέα Δημοκρατία δημιούργησε, ζήτησε ...πραξικόπημα.
Η εξωθεσμική επίθεση του κόμματος του κ.ου Μητσοτάκη, επέφερε εξωθεσμική παρεκτροπή από την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή.
Η αστεία μεθόδευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να υποβάλει πρόταση δυσπιστίας, ενώ γνώριζε εκ των προτέρων ότι δεν θα περάσει και να στερηθεί του προνομίου εντός εξαμήνου να επαναλάβει την πρόταση, μόνον σε επικοινωνιακό επιτελείο νηπιαγωγείου, θα μπορούσε να ήταν προτεραιότητα.
Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, κάποιοι για λόγους εσωτερικής εσωκομματικής κατανάλωσης, για ένα μείζον εθνικό θέμα- ντροπή τους-, σκέφτονται τον πρώην πρωθυπουργό, Κ.Καραμανλή.
Μέσα ενημέρωσης, που εργάζονται προφανώς μαζί με το...γραφείο της Νέας Δημοκρατίας, βομβάρδισαν χθες τον Ελληνικό λαό, με την πληροφορία ότι θα μιλήσει ο Κ. Καραμανλής και μάλιστα γνώριζαν και την θέση του...
Μα τι άλλο θα μπορούσε να πει ο πρώην πρωθυπουργός, όταν το βέτο και τα όσα ειπώθηκαν, υπογραμμίστηκαν επισήμως και δημοσιεύτηκαν στο Βουκουρέστι, είναι περισσότερο κρυστάλλινα από την οποιαδήποτε δήλωση. Άρα;
Απλώς υπενθύμιση της θέσεως του επιθυμούν για...να επιμερισθούν οι ευθύνες του ανεκδιήγητου θιάσου του Κυριάκου Μητσοτάκη;
Η θέση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και η οποία από τότε αποτελεί εθνική θέση και παρακαταθήκη, αλλά και αφετηρία συζητήσεως...είναι ξεκάθαρη και διατυπώθηκε στο Βουκουρέστι με το βέτο που ασκήθηκε.
Ένα βέτο που οι σημερινοί "πρωταγωνιστές" της ελληνικής πολιτικής σκακιέρας, ποτέ δεν θα είχαν το ανάστημα και το θάρρος να το διατυπώσουν.
Απλώς για άλλη μια φορά κατέδειξαν το πόσο λίγοι είναι, σε μείζονα θέματα εθνικής κρίσεως και πόσο αναζητούν τον Κ. Καραμανλή σαν σανίδα σωτηρίας στα εθνικά τους ατοπήματα, για να τα εκμεταλλευτούν -οι ανάγωγοι πολιτικά- μικροκομματικά.-Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου