Τρίτη, Ιουνίου 19, 2018

Ο δημοσιογράφος της FAZ «διορθώνει» τη Σπυράκη: Μην με παραφράζετε




Συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων με αφορμή το δημοσίευμα, το οποίο εκθέτει τον Μητσοτάκη για τη συμφωνία στο Σκοπιανό

«Πόλεμος» δηλώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον δημοσιογράφο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, και τη ΝΔ, με αφορμή δημοσίευμα στο οποίο ο Mίχαελ Μάρτενς έκανε λόγο ότι «Ο Κυριάκος έχει δεσμευτεί επανειλημμένως... ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ»», επικαλούμενος ανώνυμες πηγές στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τη FAZ «πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό», γεγονός που εάν ισχύει αφήνει πλήρως εκτεθειμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος επανέρχεται με δύο νέα tweets στον προσωπικό του λογαριασμό και απαντά στην εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, η οποία μετά την επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από την αξιωματική αντιπολίτευση, προκάλεσε τον δημοσιογράφο να κατονομάσει τις πηγές του.

«Αγαπητή κυριά Σπυράκη, εάν με επικαλείστε, σας παρακαλώ να το κάνετε σωστά. Οι πηγές μου ποτέ δεν μου είπαν ότι η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας με τα Σκόπια. Προφανώς και η ΝΔ θα είναι εναντίον της συμφωνίας. Αυτό που έγραψα ήταν: Μου είπαν ότι ο κ. Μητσοτάκη διαβεβαίωσε διάφορους συνομιλητές του ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ήταν αντίθετος σε μια συμφωνία για το Σκοπιανό», έγραψε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, επιπλήττοντας την κα Σπυράκη και αφήνοντας αιχμές για παραποίηση της αλήθειας.

Dear , if you quote me, please quote me correctly. My sources never told me ND would vote for ratification of the Fyrom-deal. Of course ND will be against it. What I wrote was: I was told Mitsotakis assured several interlocutors he´d not go against the deal once PM.


Μάλιστα, με δεύτερο tweet του ο Mίχαελ Μάρτενς εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα δημοσιεύσει σύντομα ένα πιο αναλυτικό ρεπορτάζ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συμφωνία για το Σκοπιανό, προμηνύοντας νέες αποκαλύψεις για όσους «θα διατηρήσουν μέχρι τότε το ενδιαφέρον τους».


For those who by then will still be interested: I hope to publish a more comprehensive text on the Mistotakis/Fyrom issue in Thursdays print edition of FAZ. It will also show that Mitsotakis´ predicaments are well understood in Berlin/ Brussels. Consternation remains, though.




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/o-dimosiografos-tis-faz-malonei-ti-spyraki-min-me-parafrazete/#ixzz5IsOWmMUV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου