Δευτέρα, Ιουνίου 18, 2018

Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία – Καταστροφές, νεκροί και τραυματίες [pics, vids]




Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σόκαρε την Ιαπωνία τα ξημερώματα της Δευτέρας (18.06.2018). Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στο βόρειο τμήμα της νομαρχίας Οσάκα, στα δυτικά της χώρας.....



Ο σεισμός στην Ιαπωνία, είχε εστιακό βάθος 15,4 χιλιόμετρα, άφησε πίσω του τουλάχιστον τρεις νεκρούς, ανάμεσά τους ένα 9χρονο κορίτσι κι έναν 80χρονο άνδρα. Οι τραυματίες φτάνουν τους 200 σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τα τελευταία χρόνια την περιοχή.

Από την πρώτη στιγμή, οι ιαπωνικές αρχές εμφανίστηκαν καθησυχαστικές πως δεν υπήρχε κίνδυνος για τσουνάμι. Αρχικά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,9 Ρίχτερ. Αργότερα όμως αναθεώρησε προς τα πάνω την ισχύ του σεισμού στους 6,1 βαθμούς.

Ήταν 07:58 το πρωί (τοπική ώρα) όταν «χτύπησε» ο Εγκέλαδος. Ο σεισμός έπληξε την Οσάκα σε ώρα μεγάλης κίνησης. Εξαιτίας της σεισμικής δόνησης σταμάτησαν πολλά τρένα και οι επιβάτες αναγκάστηκαν να περπατήσουν στις ράγες. Σχολεία εκκενώθηκαν. Διακόπηκε η λειτουργία πολλών εργοστασίων. Υπήρξαν επίσης διακοπές την ηλεκτροδότηση σε τουλάχιστον 170.000 νοικοκυριά και καταστρέφοντας σωλήνες του δικτύου υδροδότησης.



Σε αυτό το σπίτι έχασε τη ζωή του το 9χρονο κοριτσάκι

Δείτε τη στιγμή του σεισμού

Ο σεισμός αφήνει πίσω του νεκρούς

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα 6,1 Ρίχτερ που χτύπησαν την Οσάκα. Οι αρχές εκφράζουν φόβους για «πολλούς» θανάτους. Η ταυτότητα του τρίτου νεκρού δεν έχει γίνει γνωστή. Τα άλλα δυο θύματα είναι ένα κοριτσάκι 9 ετών κι ένας 80χρονος άνδρας. Και οι δυο σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσαν τοίχο μετά το σεισμό.
Οι εικόνες στην ιαπωνική τηλεόραση αποτυπώνουν τα όσα ακολούθησαν μετά τον ισχυρό σεισμό. Σωλήνες του δικτύου υδροδότησης έσπασαν, δρόμοι «άνοιξαν», ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες. Στα σούπερ μάρκετ, τα πάντα είχαν πέσει στο πάτωμα. 
Ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί, με πολλούς πολίτες να παραμένουν έξω από τα σπίτια τους.
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε ότι οι αρχές βρίσκονται ακόμη στη φάση της εκτίμησης των ζημιών και ότι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησής του είναι να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. 

Κανένα πρόβλημα στους πυρηνικούς σταθμούς

Η εταιρεία Kansai Electric Power διαβεβαίωσε ότι δεν διαπίστωσε προβλήματα στους πυρηνικούς ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς Μιχάμα, Τακαχάμα και Όχι εξαιτίας του σεισμού. Η Κανσάι ανέφερε πως η ηλεκτροδότηση 170.000 νοικοκυριών στην Οσάκα και στη γειτονική νομαρχία Χιόγκο έχει διακοπεί προσωρινά.
Την 11η Μαρτίου 2011, ένας καταστροφικός σεισμός 9,0 βαθμών και τα τσουνάμι που προκάλεσε έπληξαν τη Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 18.000 νεκρούς και προκαλώντας τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή της τελευταίας εικοσιπενταετίας.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου