Τετάρτη, Ιουνίου 20, 2018

Η σπαρακτική εικόνα από έλεγχο οικογενειών μεταναστών στα σύνορα των ΗΠΑ που έγινε viral (εικόνες – video)





Viral έχει γίνει η σπαρακτική φωτογραφία του βραβευμένος με Πούλιτζερ φωτογράφος, John Moore, από έλεγχο οικογένειας μεταναστών στα σύνορα των ΗΠΑ. Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ, ο οποίος ...στη συνέχεια προχώρησε σε αναδίπλωση.

Η φωτογραφία δείχνει ένα κοριτσάκι μόλις δύο ετών που κλαίει σπαρακτικά, όταν οι αμερικανικές αρχές κάνουν έλεγχο στη μητέρα της. Οι δυο τους κατάγονται από την Ονδούρα και μετά από ημέρες ταξιδιού έχουν φτάσει στα αμερικανικά σύνορα.
«Τράβηξα μερικές μόνο φωτογραφίες. Συγκινήθηκα αμέσως», λέει στη HuffPost ο John Moore, συμπληρώνοντας πως είναι άγνωστο τι απέγιναν μάνα και κόρη.
«Επιβιβάστηκαν σε ένα βαν μαζί με άλλους και κατευθύνθηκαν σε κάποιο κέντρο κράτησης», εξηγεί. Ωστόσο, ο ίδιος είχε καταφέρει να μιλήσει για λίγο με την μητέρα η οποία του είπε «είμαστε εξουθενωμένες. Ταξιδεύαμε πάνω από ένα μήνα».
Σχεδόν 2.000 είναι τα παιδιά που χωρίστηκαν από τους γονείς τους τις τελευταίες έξι εβδομάδες.
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να χωρίζει τα παιδιά από τους γονείς.
Mε αφορμή την πολιτική του Τραμπ, οι Charlotte και Dave Willner διοργάνωσαν στο Διαδίκτυο μια καμπάνια προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τους ανθρώπους που αναγκάζονται να περάσουν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ.
Όπως εξηγούν οι διοργανωτές της κίνησης, έχουν κι αυτοί μια κόρη στην ηλικία του παιδιού που κλαίει και η εικόνα τους συγκίνησε τόσο που αποφάσισαν να βοηθήσουν τις οικογένειες που αναγκάζονται να χωριστούν στην πράξη.
Τα χρήματα της καμπάνιας θα δοθούν στο κέντρο προσφύγων και μετανάστευσης για την εκπαίδευση και τις νομικές υπηρεσίες, μια ΜΚΟ που παρέχει υπηρεσίες νομικής προστασίας χαμηλού κόστους σε οικογένειες μεταναστών και προσφύγων στο Τέξας. Οι Willners έθεσαν στόχο να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 1.500 δολάρια.
Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 5 εκ. δολάρια, ενώ στην καμπάνια συμμετείχαν πάνω από 130.000 άνθρωποι.
Ωστόσο, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αποφάσεις του, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υπογράψει σύντομα ένα «κείμενο», για να σταματήσει ο χωρισμός των οικογενειών των μεταναστών που συνελήφθησαν αφού διέσχισαν παράνομα τα νότια σύνορα της χώρας.



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/kosmos/i-sparaktiki-eikona-apo-elegcho-oikogeneion-metanaston-sta-synora-ton-ipa-poy-egine-viral-eikones-video/#ixzz5IzBOvcdh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου