Σάββατο, Ιουλίου 14, 2018

MΠΑΛΤΑΚΟΣ - ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ: TO METEΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ




Δεν απέχει πολύ η υπέρμετρη φιλοδοξία από την γραφικότητα. Είναι απορίας άξιο, πως ορισμένοι στον χώρο της πολιτικής, βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη. Προφανώς επηρεαζόμενοι από τους στίχους του Διονύση Σαββόπουλου "ρε είμαι δεκαοχτάρης σας γ....τα λύκεια", τον βλέπουν δεκαοχτώ χρονών, δυναμικό να συνταράσσει τα πλήθη (χαρά να σε γιαούρτωνα, εκεί που ρητορεύεις).
Έτσι παραξενευτήκαμε, που ο απίθανος αυτός τύπος ο κ. Μπαλτάκος έκανε λέει πολιτική κίνηση και η κ. Παπακώστα κόμμα.
Η δημιουργία κόμματος, προϋποθέτει πρωτίστως την ύπαρξη πολιτικού κενού. Είναι αληθές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακόμα και μην υπήρχε κενό...
έχει φροντίσει να το δημιουργήσει.
Από την μία οι ακροδεξιές τάσεις της πάλαι ποτέ Νέας Δημοκρατίας κάνουν στην ουσία κουμάντο, στην άλλοτε μεγάλη παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή από την άλλη πέτυχε το ακατόρθωτο: Nα είναι κάποιοι δυσαρεστημένοι και των δεξιών της...δεξιάς του.
Έτσι η γραφικότητα, εγκατεστημένη καιρό στην σημερινή Νέα Δημοκρατία, με τον λαλίστατο πολιτικό ντελάλη Άδωνι Γεωργιάδη, να μοιράζει μαζί με την γνώση και νανογιλέκα, ήταν φυσικό να οδηγήσει τον έρμο τον Μπαλτάκο στην δημιουργία ενός ελπιδοφόρου κόμματος για να στεγάσει όσους καραδεξιούς δεν πείστηκαν με την άκρα δεξιά της Χρυσής Αυγής, ούτε με την δεξιά της...δεξιάς του Άδωνι και του Σαμαρά.
Έλα όμως που το μεγαλύτερο κενό ο Κυριάκος, το δημιούργησε με τις συνεχείς παροιμειώδεις πολιτικές γκάφες του -που ακούσθηκε κεντροδεξιά δήθεν παράταξη, να βρίσκεται στην γωνία από τα ιδεολογικά συγγενή της ευρωπαϊκά κόμματα;-στους σκεπτόμενους δεξιούς ,που προέρχονται από την Καραμανλική πτέρυγα.
Εκεί, είτε διότι πικράθηκε -δικαίως- η κ. Παπακώστα, είτε διότι δεν σκέφτεσαι και πολύ καθαρά όταν θέλεις να προλάβεις εξελίξεις ή να εκδικηθείς βγήκε μπροστά με την δημιουργία πολιτικού κόμματος, η ύπαρξη, παρουσία και δυναμική του οποίου στηρίζεται...στις πλάτες της....
Θεωρεί ο γραφικός κ. Μπαλτάκος ότι μπορεί να ηγηθεί κόμματος η κ. Παπακώστα, να αποτελέσει τον κράχτη των επονομαζόμενων Καραμανλικών απογοητευμένων και πικραμένων της παράταξης;
Eαν ναι, τότε.... το αφήνουμε ασχολίαστο.
Εάν όχι, τότε γιατί δεν περίμενε κυρίως η κ.Παπακώστα την συνδρομή και συμμετοχή άλλων; Θεωρεί -Θεέ μου, πόση υπομονή έχεις με τους πολιτικούς- ότι μπορεί να ηγηθεί μιας σοβαρής προσπάθειας και να συγκινήσει την Καραμανλική πτέρυγα;
Όπως και να' χουν τα πράγματα, εάν δεν υπάρχουν πεφωτισμένες ηγεσίες που μπορούν να συμπαρασύρουν και να πείσουν τον λαό, πάντα υπάρχει η λύση της συλλογικής ευθύνης, ενός αριθμού πρωτοκλασάτων στελεχών, που μπορούν να σηκώσουν το βάρος ενός προεκλογικού αγώνα.
Υπό την έννοια αυτή, τα μικρά γραφικά κόμματα που "ξετσουμίζουν" διαβλέποντας κενά-υπαρκτά-κυρίως στην Νέα Δημοκρατία θα έχουν ελάχιστη τύχη. Ζημιά, μικρή πιθανόν να κάνουν, αλλά ούτε στην βουλή θα μπουν, ούτε παρακαταθήκη για το μέλλον θα βάλουν.
Οι σημερινές ισορροπίες τρόμου στην πολιτική σκακιέρα και οι πληροφορίες που φθάνουν σε δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία, μιλούν για μια πολιτική κίνηση που θα έχει ως αφετηρία της την Βόρεια Ελλάδα και ως είναι φυσικό να εκμεταλλευθεί το εθνικό ένστικτο με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και άλλη μία που θα σχετίζεται με την αποκρουστική διάθεση των Καραμανλικών, απέναντι σε αυτό που ονομάζει Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην πρώτη περίπτωση, το προβεβλημένο πρόσωπο υπάρχει, αλλά δεν ...πείθεται να ηγηθεί. Στην περίπτωση που υποχωρήσει, τον υπολογίζουν σήμερα που το κόμμα είναι ανύπαρκτο, ότι μπορεί να φθάσει ακόμα και 6-7%.
Στην δεύτερη περίπτωση όλα παίζονται. Είναι σαφές ότι η κ. Παπακώστα μόνη της προφανέστατα δεν μπορεί... να ανοίξει περίπτερο.
Η κ. όμως Παπακώστα με άλλα στελέχη, προερχόμενα από την Καραμανλική πτέρυγα, σαφώς και θα δημιουργήσει προβλήματα.
Για να θυμηθούμε και τις μετά θυμηδίας πολιτικές ατάκες...γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε:
Μεγάλος αριθμός, όπως αποδεικνύει η ανάλυση των εκλογικών στοιχείων δεν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, με τον Αντώνη Σαμαρά, όπως δεν θέλουν να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Υπό την έννοια αυτή εάν θα τους δοθεί μια σοβαρή περίπτωση εναλλακτικής ψήφου διεξόδου, είναι σίγουρο ότι θα την ακολουθήσουν, χωρίς να σκεφθούν καθόλου τις ωρυόμενες φωνές περί προδοτών, που πρέπει να φύγουν, καθώς γνωρίζουν ότι ο Σύριζα πρέπει να φύγει, αλλά εάν θα έλθει ο Μητσοτάκης... τότε είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα ...πάλι ο Σύριζα θα επιστρέψει.
Είναι σαφές ότι η χώρα εκτός απροόπτων, οδηγείται σε εκλογές τον Μάιο του νέου έτους, όσες φορές κι αν προβλέψει τον άλλο μήνα εκλογές ο Κυριάκος (έχει καταντήσει ανέκδοτο). Μέχρι τότε, θα συμβούν πολλά που θα επηρεάσουν ένθεν και ένθεν, το πολιτικό σκηνικό.
Έχουν ενδιαφέρον οι επόμενοι μήνες...Ακόμη κι ο Αύγουστος...Κρατήστε το...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου