Πέμπτη, Ιουλίου 05, 2018

Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς (video)





Με ομόφωνη απόφαση της δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου
Αναμένεται η κρίση και για τους υπόλοιπους πέντε
Η σημασία της «πιλοτικής» απόφαση του ΣτΕ
Οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί έχουν απελευθερωθεί από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού χωριού
Βρίσκονται σε ειδικό χώρο, ο οποίος παραμένει μυστικός..

Πολιτικό άσυλο και σε τρίτο τούρκο αξιωματικό, εκ των οκτώ που εισήλθαν στην Ελλάδα, αμέσως μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος στην Τουρκία, έδωσε τ η δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου.

Με την εν λόγω απόφαση η Επιτροπή Ασύλου ενέταξε τον τούρκο στρατιωτικό σε καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα.

Αναλυτικότερα, την περασμένη Παρασκευή εκδόθηκε ομόφωνη απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου, σύμφωνα με την οποία χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό Ούγκουρ Ουτσάν.

H απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ αναμένεται η κρίση και για τους υπόλοιπους πέντε, που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι θετική μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σήμερα, ο εν τούρκος αξιωματικός οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου και του γνωστοποιήθηκε η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου και επέστρεψε στο χώρο όπου φυλάσσεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μαζί με τους άλλους εφτά συναδέλφους του.

Στο μεταξύ, αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον έναν από τους οκτώ, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

Από την επιτροπή ασύλου αναμένεται σταδιακά να χορηγηθεί άσυλο και στους υπόλοιπους πέντε τούρκους αξιωματικούς. Η χορήγηση ασύλου είναι προϋπόθεση για την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων στους τούρκους αξιωματικούς.

Η σημασία της «πιλοτικής» απόφαση του ΣτΕ

Σημειώνεται ότι το «πράσινο» φως για τη χορήγηση ασύλου για τον πρώτο τούρκο αξιωματικό άναψε στις 23 Μαϊου το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε απορρίψει το αίτημα του τότε υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον έναν εκ των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ.

Η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι «πιλοτική» αφού σύμφωνα με τον νόμο 3900/2010 εισήχθη στο ΣτΕ ως πρότυπη δίκη και κατά συνέπεια αφορά και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους στρατιωτικούς.

Και οι οκτώ τούρκοι έχουν απελευθερωθεί από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού χωριού

Υπενθυμίζεται πως και οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί έχουν απελευθερωθεί από το αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού χωριού τον περασμένο Μάιο και μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο, παραμένει μυστικός και φρουρείται σε 24ωρη βάση.











Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ellada/politiko-asylo-kai-se-trito-apo-toys-okto-toyrkoys-stratiotikoys/#ixzz5KMvs0RFa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου