ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΝΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΜΠ
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στηρίζουν με τόση μανία τον Τσίπρα...Γιατί, γιατί...
Μαρέβα, δεν μπορεί να μου συμβαίνουν εμένα όλα αυτά! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν με πάνε η Μέρκελ και ο Τράμπ…Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στηρίζουν με τόση μανία τον Τσίπρα…Γιατί, γιατί…
Γράφει η Ιόλη Πιερίδη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Είχε άλλωστε να το λέει ότι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης ήταν ο πρώτος Ελληνας πολιτικός που επισκέφθηκε τους 2 σταρτιωτικούς στις τουρκικές φυλακές. Ηταν χαρούμενος που τα παιδιά θα επέστρεφαν στην πατρίδα και στις οικογένειές τους. Δεν μπορούσε όμως να εξηγήσει πως είναι δυνατόν ο Τραμπ και η Μέρκελ να πίεσαν σε τέτοιο βαθμό τον Ερντογάν ώστε να απελευθερωθούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί λίγα 24ωρα πριν την φιέστα της 21ης Αυγούστου και παραμονές της Παναγίας.
Ούτε φυσικά η Μαρέβα ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις στον σύζυγό της που συνέχιζε τον μονόλογο της απελπισίας
-Η Μέρκελ με την Ρότσιλντ και την ανοχή του ΔΝΤ έστησαν μία καθαρή πέτσινη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές για να στηρίξουν τον Τσίπρα…Και τώρα που βρέθηκε στο καναβάτσο με τους 100 νεκρούς στο Μάτι έρχεται ο Ερντογάν και απελευθερώνει τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς…
Η Μαρέβα τον άκουγε σκεπτική…Στη συνέχεια θα έλεγε τα εξής:
.Aντιλαμβάνομαι την οργή σου για όλα αυτά που μοιάζουν ανεξήγητα…Θα ήθελα όμως να επικεντρώσεις στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματός σου…Πέσμου πως κατάφερε ο Σύριζα-κάτι παιδιά από τα χωριά-να βρουν άκρες στη Μέρκελ, στον Λευκό Οίκο, στο ΔΝΤ, στη Τράπεζα Ρότσιλντ; Πως άνοιξαν όλες αυτές οι πόρτες; Οτι και να προσάψουμε στον Τσίπρα πρέπει να παραδεχθούμε ότι έκανε προσκλητήριο ανθρώπων με αποτέλεσμα ο Σύριζα να δίνει την εντύπωση ενός κόμματος με βάθος. Ακόμη και ο Βαρουφάκης εξυπηρέτησε τα αρχικά σχέδια του Τσίπρα…Τον αντικατέστησε στη συνέχεια με τον Τσακαλώρτο, εμφανίστηκε ο Χουλιαράκης, ο Κουτεντάκης, το ζεύγος Παπαδημητρίου…Ο Τσίπρας έδινε την εντύπωση ότι έχει πάγκο. Εσύ Κυριάκο στη ΝΔ ποιους έχεις; Μόνο τον Αδωνι που παλεύει μόνος του…Ποια άλλα στελέχη διαθέτει το κόμμα της ΝΔ; Μιλάω για ανθρώπους που θα μπορούσαν να σου ανοίξουν τις πόρτες στο Λευκό Οίκο, στην Καγκελαρία, στην διεθνή πολιτική σκηνή; Μην μου πεις τη Μαρία Σπυράκη…Οσο για τον Τραμπ, δεν ήσουνα ιδιαίτερα προσεχτικός μαζί του…Σου θυμίζω τι είχες πει τον Μάρτιο του 2017 σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Καραμανλή:
«Δεν υπάρχει αμφισβήτηση. Από τις πρώτες έξι εβδομάδες της Προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, είναι σαφές ότι κάτι αλλάζει στην Ουάσινγκτον, στις Η.Π.Α. αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο» είπε με έμφαση ο Κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Παρατηρώντας, σήμερα, την Αμερική έχουμε δίκιο να ανησυχούμε για δηλώσεις που προωθούν ένα νέο Αμερικάνικο νεο-απομονωτισμό. Όπως έχουμε επίσης δίκιο να μας απασχολούν θέματα όπως ο οικονομικός εθνικισμός».
Καλωσορίζοντας τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό Niall Ferguson, καθηγητή του Στάνφορντ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί κάποιον ιδανικότερο για να μας ερμηνεύσει τις πρώτες εβδομάδες της διακυβέρνησης Τραμπ και τις επιπτώσεις της στην Ευρώπη.
Ωστόσο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε τις πρώτες εκτιμήσεις για την πορεία του Τραμπ μέχρι σήμερα.
«Την Τρίτη το βράδυ, ο Πρόεδρος Τραμπ, στην πρώτη του ομιλία σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου, σκιαγράφησε έναν πολύ συγκεκριμένο συστηματικό οδικό χάρτη των πολιτικών πρωτοβουλιών που προτίθεται να αναλάβει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Δήλωσε εμφατικά ότι οι Η.Π.Α. στηρίζουν ισχυρά το ΝΑΤΟ. Ωστόσο, η πιο ενδιαφέρουσα αναφορά στη σημασία της διατλαντικής συνεργασίας ήρθε όταν ανέφερε ότι «θα σεβαστούμε ιστορικούς θεσμούς, αλλά θα σεβαστούμε επίσης τα κυρίαρχα δικαιώματα των κρατών», προτρέποντας απευθείας όλους τους συμμάχους των Η.Π.Α. να αναλάβουν έναν πιο άμεσο και ουσιαστικό ρόλο τόσο στη χάραξη στρατηγικής όσο και στις στρατιωτικές επιχειρήσεις».
Ο πρόεδρος της ΝΔ διατύπωσε το πραγματικό ερώτημα που όπως είπε παραμένει:
«Τίθενται υπό αμφισβήτηση οι πυλώνες της μεταπολεμικής συμφωνίας ασφάλειας και οικονομικής ανάπτυξης από την νέα αναθεωρητική πολιτική που βάζει την Αμερική μπροστά; Ή θα προχωρήσει ο νέος Πρόεδρος στην απαραίτητη προσαρμογή στο πολιτικό ρεαλισμό, υπό την επήρεια του παραδοσιακού ρεπουμπλικανικού κατεστημένου της εξωτερικής πολιτικής;».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ωστόσο σημείωσε ότι «πέρα από τις ανησυχίες μας, πιστεύω ότι είναι σίγουρα πρώιμο να λέμε ότι η μεταπολεμική συμφωνία για οικονομία και ασφάλεια αμφισβητείται στον πυρήνα της». Ενώ επέστησε την προσοχή «σε όσους έχουν ξεκινήσει να αμφισβητούν την ισχύ του συστήματος των «θεσμικών αντιβάρων» του Αμερικανικού Δημοκρατικού συστήματος έτσι ώστε να μην φτάνουν σε πρώιμα συμπεράσματα».
.Mε αυτά που έλεγες για τον Τραμπ, πως θα ανοίξουν οι πόρτες του Λευκού Οίκου;
-Μα αγάπη μου ο Τσίπρας έλεγε χειρότερα για τον Τραμπ και τη Μέρκελ…Κοντεύω να τρελαθώ…
kourdistoportocali
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου