Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2018

Όταν η ΝΔ ήταν ενάντια στα εμπάργκο στα κανάλια...

 

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε χτες Τρίτη πως κάνει εμπάργκο στην ΕΡΤ, αποφασίζοντας την απόσυρση των στελεχών της από τις συχνότητες και τα πάνελ της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Σε σχετική ανακοίνωση η...
Πειραιώς αναφέρει, μεταξύ άλλων πως είναι «κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι άνθρωποι που ηγούνται εδώ και τριάμισι χρόνια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση του ρόλου και κυρίως της συνταγματικής ευθύνης τους. Ως εκ τούτου δεν έχει πλέον κανένα νόημα ο διάλογος μαζί τους».

Η ΝΔ διευκρινίζει μάλιστα τη μορφή του εμπάργκου (!), αφού συμπληρώνει πως «δεν επιθυμεί στο εξής να υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στις δραστηριότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο στα δελτία ειδήσεων, όσο και στις τάχα ενημερωτικές εκπομπές τους (…). Μέχρι νεοτέρας, η μόνη σχέση που θα έχει η ΝΔ με την ΕΡΤ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η εκ του νόμου υποχρεωτική μετάδοση των δραστηριοτήτων του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

Τι έλεγε η ΝΔ τον Ιούλιο

Ωστόσο, μόλις δύο μήνες πριν, πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενες στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για εμπάργκο στον ΣΚΑΪ -που διαμαρτύρονταν για τον τρόπο κάλυψης των πυρκαγιών από τους δημοσιογράφους του σταθμού- σημείωναν πως τα στελέχη της κυβέρνησης πρέπει να δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα και… να μη κατασκευάζει εχθρούς.

Το ίδιο non paper της ΝΔ τόνιζε πως «η πραγματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με κανένα εμπάργκο».

Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου
Ο πολιτικός συντάκτης της ΕΡΤ, Γιάννης Φασουλάς, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο χτες, ζήτησε ένα πρώτο σχόλιο από τον εκπρόσωπο ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει κλείσει μέσα σε ένα βράδυ την δημόσια τηλεόραση, επομένως το εμπάργκο δεν είναι η μέγιστη κλιμάκωση από μεριάς της».

«Η κάλυψη θα συνεχιστεί όπως προβλέπει η νομοθεσία»
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤ για το εμπάργκο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνεται ότι «βεβαίως, η Νέα Δημοκρατία δικαιούται να απαγορεύει στους εκπροσώπους της να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η απόφαση για την πλήρη ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας.

Είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ θα συνεχίσει να καλύπτει τις δραστηριότητες των πολιτικών αρχηγών ακριβώς όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

«Όσον δε αφορά στα σχόλια για το κόστος των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ, υπενθυμίζεται για μία ακόμη φορά ότι όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι αναρτημένα στη Διαύγεια. Σημειώνεται επίσης, ότι πρόσφατα κατετέθησαν επισήμως στη Βουλή, στο πλαίσιο ερώτησης προς τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, αναλυτικά στοιχεία για τα παραπάνω, καθώς και για το κόστος κάλυψης δραστηριοτήτων των κομμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση.

neaselida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου