Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2018

Στη Νέα Υόρκη ο Τσίπρας για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ – Πιθανές συναντήσεις με Τραμπ και Ερντογάν






Ο Πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από υπουργικό κλιμάκιο
Υπο διαμόρφωση το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ
Συναντήσεις με στόχο την προσέλκυση επενδυτών στην Ελλάδα

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΥΔΑΣ

Στη Νέα Υόρκη θα μεταβεί ο Αλέξης Τσίπρας την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Πρωθυπουργός θα συνοδεύεται... από τον Νίκο Κοτζιά και ενδεχομένως κι από κάποιους άλλους υπουργούς ενόψει των συναντήσεων που θα γίνουν εκεί.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ ο Αλέξης Τσίπρας ενδέχεται να συναντηθεί τόσο με τον Ντόναλντ Τραμπ, όσο και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αν και τίποτα ακόμα δεν έχει «κλειδώσει». Το πρόγραμμα είναι ακόμα υπό διαμόρφωση και διπλωματικοί κύκλοι δεν επιβεβαιώνουν για την ώρα τίποτα.

Δεδομένης όμως της κατάστασης στην πΓΔΜ και το επικείμενο δημοψήφισμα (της 30ής Σεπτεμβρίου), το σενάριο να συναντηθούν Τσίπρας και Τραμπ συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ παράλληλα προειδοποίησαν χθες – διά στόματος του αμερικανού υπουργού Άμυνας, Τζιμ Μάτις – ότι η Ρωσία προσπαθεί να παρέμβει στο ζήτημα διασπείροντας ψευδείς πληροφορίες.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο συνάντησης ανάμεσα στον έλληνα πρωθυπουργό και τον τούρκο Πρόεδρο, επίσης είναι πολύ πιθανό μετά και την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Νίκου Κούκλατζη.

Ο Πρωθυπουργός είχε συναντηθεί, υπενθυμίζουμε, τον περασμένο Οκτώβρη με τον αμερικανό Πρόεδρο στον Λευκό Οίκο, ενώ η τελευταία συνάντησή του με τον τούρκο Πρόεδρο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη Συνοδό του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Με επενδυτική ατζέντα στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει και επενδυτική ατζέντα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θα συνοδεύεται από υπουργικό κλιμάκιο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στις ΗΠΑ θα γίνουν, όπως και πέρυσι, αρκετές συναντήσεις με αμερικάνικα funds, εκπροσώπους εταιρειών και φυσικά Ομογενείς με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας.



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/sti-nea-yorki-o-tsipras-gia-ti-geniki-syneleysi-toy-oie-pithanes-synantiseis-me-tramp-kai-erntogan/#ixzz5RSkNQbeg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου