Τρίτη, Οκτωβρίου 16, 2018

Υπουργικό Συμβούλιο με «φόντο» Καμμένο και «μενού» τον προϋπολογισμό





Στη συνεδρίαση αναμένεται να έχει κομβική θέση έχει ο προϋπολογισμός αλλά και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβει η κυβέρνηση
Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου γίνεται στον απόηχο της πρόσφατης κρίσης που σημειώθηκε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ
Καμμένος: Ενήμερος ο Τσίπρας για το Plan B, αλλά όχι σύμφωνος....


Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, στη Βουλή.

Στο «μενού» της συνεδρίασης κομβική θέση έχει ο προϋπολογισμός αλλά και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβει η κυβέρνηση, στις οποίες άλλωστε αναφέρθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, θα πρέπει μέχρι τα τέλη του έτους να έχουν υλοποιηθεί βασικές δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα, όπως για παράδειγμα τα αναδρομικά ένστολων, δικαστικών, πανεπιστημιακών και γιατρών ΕΣΥ, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου γίνεται στον απόηχο της πρόσφατης κρίσης που σημειώθηκε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με αφορμή τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από τις ΗΠΑ, όπου πρότεινε στην αμερικανική κυβέρνηση ένα εναλλακτικό σχέδιο για το Μακεδονικό, αντί της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Οι δηλώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στο Μακεδονικό στην περίπτωση που η Συμφωνία των Πρεσπών δεν προχωρήσει.

Καμμένος: Ενήμερος ο Τσίπρας για το Plan B, αλλά όχι σύμφωνος

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Άμυνας επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Αλέξης Τσίπρας ενήμερος αλλά όχι σύμφωνος με το εναλλακτικό σχέδιο Καμμένου.

«Εκεί ξεκαθάρισα ότι η θέση της κυβέρνησης παραμένει η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως την εκφράζει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών, αλλά εγώ ως κυβερνητικός εταίρος θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσω στη Βουλή εάν έλθει», δήλωσε ο κ. Καμμένος. Είπε ακόμη ότι η εναλλακτική πρόταση (Plan B) «είναι του κυβερνητικού εταίρου» την οποία «γνωρίζει ο πρωθυπουργός αλλά δεν την εγκρίνει ως κυβερνητική πολιτική».

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι τις ΗΠΑ «δεν τις ενδιαφέρει η Συμφωνία των Πρεσπών που δέχθηκαν κατόπιν ελληνικής προτάσεως, αλλά η ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων και η εξασφάλιση, η χώρα των Σκοπίων να μην πέσει στα χέρια -όπως εκείνοι πιστεύουν- της Ρωσίας».



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/synedriazei-tin-triti-to-ypoyrgiko-symvoylio/#ixzz5U24r9Xym

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου