Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2018

Οι σχέσεις Τσίπρα - Κοτζιά πριν το διαζύγιο...

 
και η πρώτη, άγνωστη παραίτηση...

Το χρονικό των σχέσεων του Αλέξη Τσίπρα με τον Νίκο Κοτζιά δείχνει γιατί τα πράγματα μεταξύ των δυο οδηγήθηκαν μέσα σε 24 ώρες στο διαζύγιο. Καλά...
πληροφορημένες πηγές τόνιζαν στο newpost.gr πως «υπήρχε σε πάρα πολλά θέματα διαφορά αντίληψης με τον Τσίπρα, αλλά όχι ουσίας», μη διαψεύδοντας την πληροφορία του newpost.gr πως ήταν η δεύτερη φορά που ο υπουργός Εξωτερικών είχε υποβάλει την παραίτηση του. Το προηγούμενο περιστατικό, με την εκπεφρασμένη πρόθεση του κ.Κοτζιά να φύγει από την κυβέρνηση, τοποθετείται πιο παλιά χωρίς να διευκρινίζεται πότε.

Άλλες πηγές επεσήμαναν πως οι σχέσεις τους είχαν «ψυχρανθεί» με το ζήτημα των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών. Δεν υπήρχε και σε αυτή την περίπτωση διαφορετική αντίληψη, όσον αφορά την τακτική που ακολουθήθηκε, αλλά η διαχείριση της κρίσης με τη Μόσχα και το ύφος των σκληρών ανακοινώσων που βγήκαν από τη Βασιλίσσης Σοφίας είχαν βρει αντίθετο τον πρωθυπουργό. Μάλιστα φέρεται να ήταν υπό συζήτηση και αν θα μεταβεί μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Κοτζιάς στη ρωσική πρωτεύουσα στις 7 Δεκεμβρίου.

Τα πράγματα χθες δεν πήγαν για τον Αλέξη Τσίπρα όπως τα περίμενε. Όλα είχαν σχεδιαστεί από τον πρωθυπουργό προκειμένου να δώσει ένα τέλος στην κρίση με τον Πάνο Καμμένο. Στο γεύμα το μεσημέρι της Δευτέρας οι δυο αρχηγοί είχαν καταλήξει σε μια επί της αρχής συμφωνία η οποία θα γινόταν γνωστή στο υπουργικό συμβούλιο. Παρά τους οξείς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε και ο Πάνος Καμμένος ο Αλέξης Τσίπρας, όλα δείχνουν, πως δεν ήταν προετοιμασμένος από την πλευρά του Νίκου Κοτζιά η κουβέντα να φτάσει στα άκρα. Η στρογγυλοποίηση του περιστατικού εξόργισε τον επικεφαλής της διπλωματίας, ο οποίος είχε πάρει την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον ALPHA με την οποία δόθηκε ξεκάθαρο μήνυμα στον υπουργό Εξωτερικών πως δεν πρόκειται το Μαξίμου να διαπραγματευτεί περαιτέρω.

Η Πολιτική Γραμματεία του «Πράττω», της κίνησης που ηγείται ο Νίκος Κοτζιάς, αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, ενώ ραντεβού με την βουλευτή του κόμματος Γεωργία Γεννιά έχει κλείσει ο πρώην υπουργός για την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr.

Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την παραίτηση, ο κ. Κοτζιάς θα μιλήσει την Δευτέρα σε εκδήλωση του «Πράττω» που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο με θέμα «Η Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει».

Δεν φαίνεται να υπάρχουν σκέψεις ανεξαρτητοποίησης από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που θα προκαλούσε σημαντικά προβλήματα στην κυβερνητική συνοχή...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου