Παρασκευή, Οκτωβρίου 19, 2018

Κοτζιάς... ξαναχτυπά! "Καρφώνει" Καμμένο - Τζανακόπουλο και... "ας δημοσιεύσει ο Τσίπρας την επιστολή παραίτησης"!

- Με δήλωσή του μετά μετά την συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ ο Νίκος Κοτζιάς επανέρχεται - "Καρφιά" για Πάνο Καμμένο και Δημήτρη Τζανακόπουλο - "Δεν είναι δυνατόν να μην είναι σαφείς οι λόγοι για την παραίτησή μου με δεδομένο ότι απέστειλα στον πρωθυπουργό επιστολή εννέα σελίδων" - (Προ)κάλεσε να δοθεί στην δημοσιότητα και προειδοποίησε για τα ειδικά κονδύλια του υπουργείου...«Σήμα» πως η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ και οι τρεις βουλευτές της δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυβέρνηση έστειλε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Ο Κοτζιάς, τα βέλη και η Συμφωνία των Πρεσπών

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωσή του πως η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει, αλλιώς «δυστυχώς θα καταλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις, ακόμη και αυτοί που σήμερα την πολεμούν».


Ο Νίκος Κοτζιάς, ωστόσο, άφησε αιχμές εναντίον του Πάνου Καμμένου, η στάση του οποίου συνέβαλε στην παραίτησή του.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε εκτενώς στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, που απετέλεσαν αφορμή έντονης λογομαχίας του με τον κ. Καμμένο.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως ο υπουργός Άμυνας δεν έχει κανέναν ρόλο στην χάραξη της εξωτερικής πολιτικής του κράτους.

Μάλιστα, ο κ. Κοτζιάς άφησε σαφή υπονοούμενα για τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής εκτός Ελλάδας, που είναι πιθανό να βγαίνουν εκτός εθνικής «γραμμής».

Επιπλέον, ο πρώην -πια- ΥΠΕΞ, προειδοποίησε εμμέσως τον κ. Καμμένο, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με άλλους βουλευτές ή και με άλλα κόμματα, ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση απορρήτων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία. Επίσης, εξέφρασε την ενόχλησή του για τις διαρροές που δείχνουν την κατεύθυνση κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.
«Δυστυχώς τα ξεφτιλίζουν όλα», τόνισε χαρακτηριστικά μετά την συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης, 18.10.2018.
«Στόχος» και ο Τζανακόπουλος

Ο κ. Κοτζιάς απάντησε και στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πως η παραίτησή του ήταν ακατανόητη, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην είναι σαφείς οι λόγοι για την απόφασή του με δεδομένο ότι απέστειλε στον πρωθυπουργό επιστολή εννέα σελίδων.

«Αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι. Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου. Σε εννεά σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου