Σάββατο, Οκτωβρίου 20, 2018

Oρκίστηκε ο Τσίπρας ως Υπουργός Εξωτερικών – Ακολουθεί η παράδοση του ΥΠΕΞ (video)


Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση την ορκωμοσία του πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο καθώς και την τελετή παράδοσης - παραλαβής ...του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Εξωτερικών από τον απερχόμενο υπουργό, Νίκο Κοτζιά, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.


Στα χέρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πέρασε σήμερα, Σάββατο το υπουργείο Εξωτερικών, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο Νίκος Κοτζιάς.

Με μία σύντομη τελετή, ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε ως υπουργός Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας μετέβη στην Προεδρία της Δημοκρατίας το πρωί του Σαββάτου, στις 10:30 και ορκίστηκε με πολιτικό όρκο ως υπουργός Εξωτερικών.


Ακολουθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής του ΥΠΕΞ

Στις 11:00 θα μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών για την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Κοτζιάς, μετά το πέρας της τετράωρης σύσκεψης των μελών της Κίνησης «Πράττω», ζήτησε από το Μαξίμου να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή της παραίτησής του.

Ο πρωθυπουργός με τη σειρά του ανέφερε ότι ενημερώθηκε πως πάνω στο γραφείο του υπάρχει ένας φάκελος με την ένδειξη αυστηρά προσωπικό και είπε: «Αύριο θα δω κατ’ ιδίαν το Νίκο Κοτζιά, ωστόσο δε συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε εμένα αυστηρά προσωπικές». Στη συνέχεια τόνισε: «Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ανοιχτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, το οποίο θα συνεχίσω να συμβουλεύομαι».


Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/ta-vlemmata-strammena-stin-teleti-paradosis-sto-ypex-synantisi-tsipra-me-kotzia/#ixzz5USLq8UUb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου