Δευτέρα, Οκτωβρίου 15, 2018

Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής – «Το μουσείο που σου κάνει κλικ» Posted by IGOR

 

Το μότο στο συγκεκριμένο μουσείο είναι το «Το μουσείο που σου κάνει κλικ». Πολύ απλά, γιατί το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής είναι εκεί που θα θυμηθούν οι πιο παλιοί χρήστες υπολογιστών και θα μάθουν οι νεότεροι. Γιατί τα τελευταία 30 χρόνια, οι εξελίξεις στο χώρο της πληροφορικής ήταν ραγδαίες.


Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής λειτουργεί πλέον σε νέο χώρο στο Μοσχάτο Αττικής, κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού και φιλοξενεί την πιο πλούσια και σπάνια συλλογή με εκθέματα πληροφορικής στη χώρα. Μεταξύ των εκθεμάτων, ο επισκέπτης μπορεί να δει αντίγραφο του πρώτου ποντικιού που ήταν ξύλινο, μια από τις πρώτες touch οθόνες του 1974, σκληρό δίσκο σε μέγεθος ψυγείου, υπολογιστές ορόσημα στην Ιστορία του κλάδου καθώς και μια ρετρό γωνιά με ραδιόφωνο, τηλέφωνο με κυκλικό καντράν και παλιά τηλεόραση με joystick.

Πάνω από 4.500 αντικείμενα hardware, software και άλλα, «αφηγούνται» τις ιστορίες πίσω από κάθε τεχνολογικό επίτευγμα της Πληροφορικής. Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής τις συγκεντρώνει και τις διασώζει μέσα από τα ιστορικά αυτά αντικείμενα, σπάνια εκθέματα και αρχειακό υλικό.



Συμπληρώνοντας 10 χρόνια λειτουργίας, το Μουσείο δεν αλλάζει μόνο τις εγκαταστάσεις του, αλλά αναδιαμορφώνει τις μουσειακές του λειτουργίες δίνοντας βαρύτητα στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εποικοδομητικές συνεργασίες με άλλους φορείς και οργανισμούς. Σκοπός της ομάδας του μουσείου είναι κάθε βόλτα να ψυχαγωγεί, να εκπαιδεύει και να εμπνέει τους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, μέσα από ένα #recall_memory στις ιδέες εκείνες που επιτάχυναν την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Η γενική είσοδος είναι 4 ευρώ με διαμόρφωση τιμής σε ειδικές ομάδες: σχολικά γκρουπ και φοιτητές στα 3 ευρώ, άνεργοι και παιδιά κάτω των 6 ετών δωρεάν.

funtime

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου