Κυριακή, Οκτωβρίου 21, 2018

Η ιταλική RAI «έκοψε» το ρεπορτάζ με τους αστυνομικούς της Μόριας...





Η δημόσια ιταλική τηλεόραση RAI δεν μετέδωσε, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, χθες το βράδυ στις 11, το ρεπορτάζ ανταποκριτή της στο κέντρο υποδοχής και συγκέντρωσης μεταναστών της Μόριας, που...
μεταξύ άλλων περιελάμβανε και το επίμαχο βίντεο που δείχνει Έλληνες αστυνομικούς να βρίζουν χυδαία ηλικιωμένη πρόσφυγα, προκαλώντας σάλο.

Όπως ο ίδιος ο ρεπόρτερ Βαλέριο Κατάλντι δήλωσε, «το ρεπορτάζ από τη Λέσβο για τους "φυλακισμένους στο νησί", δεν θα μεταδοθεί απόψε όπως είχε προγραμματιστεί».

Η δήλωσή του:

«Δεν είναι δική μου απόφαση. Πιθανώς να μεταδοθεί κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες αλλά δεν ξέρω πότε ακριβώς. Προς το παρόν, είμαι ευτυχής που έχω επιτύχει ένα απόλυτο ρεκόρ. Για πρώτη φορά, μια δημοσιογραφική έρευνα που δεν έχει μεταδοθεί, έχει αποφέρει ένα σημαντικό αποτέλεσμα: την απομάκρυνση τεσσάρων βίαιων αστυνομικών από το καμπ της Μόριας. Και άρχισαν έρευνες εάν οι κινήσεις τους διέπονταν από "ρατσιστικά κίνητρα". Πραγματικά, ένα απίστευτο αποτέλεσμα».

Η απόφαση αυτή της δημόσιας ιταλικής τηλεόρασης φαίνεται «μυρίζει» άρωμα Σαλβίνι, του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών, γνωστού για τις ξενοφοβικές, ρατσιστικές του απόψεις και το μένος του για τους πρόσφυγες. Ενδεικτικά, χθες, ανακοίνωσε την αποστολή Ιταλών αστυνομικών για περιπολίες στη μεθόριο με τη Γαλλία, ώστε να αποτρέψουν την επαναπροώθηση μεταναστών.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου