Δευτέρα, Νοεμβρίου 19, 2018

Οργή στη βάση για τη «μεταγραφή» του Τατσόπουλου





Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά κυρίως μεταξύ των ψηφοφόρων της, προκάλεσε η είδηση της ένταξης του Πέτρου Τατσόπουλου στις τάξεις του κόμματος και η επιλογή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υποψήφιου βουλευτή.


Οι αντιδράσεις εστιάζονται στο γεγονός ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος υπήρξε υβριστής της ΝΔ στο παρελθόν, εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012, ανεξαρτητοποιήθηκε μετά και βρήκε πολιτικό καταφύγιο στο Ποτάμι, δεν ψήφισε τον Σταύρο Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να συμβάλει κι αυτός στην πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά και έχει διατυπώσει θέσεις και απόψεις (για το Μακεδονικό, τη γενοκτονία των Ποντίων κ.ά.) διαμετρικά αντίθετες από αυτές του κόμματος στο οποίο τώρα εισπήδησε.

Ψηφοφόροι της ΝΔ, με τηλεφωνήματα στην Πειραιώς, τα ΜΜΕ και αναρτήσεις τους κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορούν την ηγεσία της ΝΔ ότι με τέτοιου τύπου μεταγραφές συρρικνώνεται αντί να διευρύνεται η βάση της παράταξης,την ίδια ώρα που εκτός νυμφώνος τίθενται όλο και περισσότερα «γαλάζια» στελέχη με σημαντική διαδρομή στην παράταξη τα προηγούμενα χρόνια, με τα οποία ο κ. Μητσοτάκης «δεν επιθυμεί ούτε καν επικοινωνία».

Δημιουργείται έτσι μια σημαντική δυσαναλογία και προκύπτει, χωρίς να υπάρχει λόγος λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, «μουρμούρα» στη βάση του κόμματος για τις κεντρικές επιλογές που γίνονται.

Διότι, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την πολλαπλασιαστική δυναμική που θα δημιουργήσουν μεταγραφές σαν αυτή του κ. Τατσόπουλου, ακόμα και αν η ηγεσία της ΝΔ ευαγγελίζεται την επικράτηση στον μεσαίο χώρο. Η κυριαρχία εκεί, άλλωστε, μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς τέτοιες επιλογές που, παράλληλα, προκαλούν εσωστρέφεια.

Tι έλεγε στο παρελθόν…

Σχολιάζοντας (το 2016) τις δηλώσεις του τότε υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ότι με τους Πόντιους «δεν έγινε γενοκτονία (Ποντίων) αλλά εθνοκάθαρση» είπε: Ο Νίκος Φίλης έχει δίκιο. Η σφαγή των Ποντίων ήταν εθνοκάθαρση. Δεν ήταν γενοκτονία. Όσοι δεν θέλετε να ακούτε μονάχα εθνικολαϊκιστικά γαβγίσματα δείτε τι είπα στη Βουλή…».

Τον περασμένο Ιούνιο εξέφρασε την άποψή πως«όχι μόνο η Συμφωνία των Πρεσπών είναι στη σωστή κατεύθυνση και συνεπής με την εθνική θέση αλλά και ο Κυρ. Μητσοτάκης και η ΝΔ σύρθηκαν στον λαϊκισμό».

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού (τότε) της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, είπε:«Προσπαθώ να μπω στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά και πέφτω συνέχεια πάνω σε ντουβάρι. Δεν ξέρω μόνο αν είναι το ντουβάρι του μυαλού του ή το ντουβάρι του ακροατηρίου του».

Πριν από έναν χρόνο, απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, είπε:«Αποκλείω το ενδεχόμενο προσχώρησής μου στη Νέα Δημοκρατία.Δεν τους θέλω και δεν με θέλουν… Χέστηκα για το μέλλον της Δεξιάς». Όταν μετά την ανακοίνωση της προσχώρησής του στη ΝΔ ρωτήθηκε αν μετανιώνει για τα όσα σε βάρος της ΝΔ έχει πει, απάντησε: «Δεν έχει νόημα να μετανιώσω…».

Γνωστή είναι εξάλλου και η δήλωση-πρόκληση που είχε κάνει (και προκάλεσε σάλο) τον Νοέμβριο του 2012: «Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή». Απαντώντας δε σε δεκάδες σχόλια που δέχθηκε, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Σιγά τη μεγαλόπολη…βαράτε, βαράτε υποκριτές του κώλου».

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Dexiextrem

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου