Παρασκευή, Νοεμβρίου 16, 2018

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή που οι αστυνομικοί παραλαμβάνουν τη βόμβα από το σπίτι Ντογιάκου




ΒΙΝΤΕΟ

Καρέ-καρέ η στιγμή που ο πυροτεχνουργός παραλαμβάνει τη βόμβα, η οποία βρίσκεται μέσα σε κατσαρόλα
Για τέταρτη ημέρα η βόμβα και το κλεμμένο μηχανάκι βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών
Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες


Βίντεο – ντοκουμέντο από το βομβιστικό μηχανισμό που εντοπίστηκε έξω από το σπίτι έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου στον Βύρωνα φέρνει στη δημοσιότητα η ΕΡΤ.

Στο βίντεο φαίνεται ο πυροτεχνουργός, ο οποίος έχει ήδη απενεργοποιήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ ένας άλλο αστυνομικός από τα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας τον παραλαμβάνει για να τον μεταφέρει.

Ο αστυνομικός βγάζει τη βόμβα έξω από την μπαγκαζιέρα της μηχανής και την μεταφέρει μέσα στην κατσαρόλα στην οποία την είχαν τοποθετήσει οι δράστες.

Εντωμεταξύ, για τέταρτη ημέρα η βόμβα και το κλεμμένο μηχανάκι βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, με σκοπό να εντοπιστούν αποτυπώματα ή DNA.






Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες

Οι μέχρι τώρα ενδείξεις συντείνουν στο γεγονός ότι οι επίδοξοι βομβιστές ήταν άπειροι, καθώς πυρίτιδα έχει αρκετό καιρό να χρησιμοποιηθεί σε ανάλογες περιπτώσεις. Θεωρείται δηλαδή μια μέθοδος ξεπερασμένη και η τελευταία φορά που είχε χρησιμοποιηθεί κατσαρόλα με πυρίτιδα ήταν το 2013.

Οι δράστες της ενεργείας, εκτιμάται πως είναι άτομα νεαρής ηλικίας, που αποφάσισαν να αναπτύξουν τρομοκρατική δράση έχοντας ως εγχειρίδιο κατασκευής βομβών τη μέθοδο των Πυρήνων της Φωτιάς.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι πράγματι υπήρχε ένα λάθος στη συνδεσμολογία της βόμβας. Όταν έφτασαν στο σημείο οι πυροτεχνουργοί άφησαν να περάσει το περιθώριο των 20 λεπτών που έχει δώσει ο τρομοκράτης. Άφησαν, μάλιστα, να περάσει περίπου μία ώρα και όταν κατάλαβαν ότι είναι ασφαλείς έβγαλαν και τον πυροκροτητή και την μπαταρία.

Η βόμβα έχει μεταφερθεί πρωί ανέπαφη στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας και εξετάζεται για τυχόν αποτυπώματα και DNA, το οποίο θα φέρει τις Αρχές πιο κοντά στους δράστες. Την ίδια στιγμή, οι Αρχές αναζητούν τα κίνητρα των δραστών.




Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/ellada/vinteo-ntokoymento-i-stigmi-poy-oi-astynomikoi-paralamvanoyn-ti-vomva-ston-ntogiako/#ixzz5X0w3eqss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου