Τρίτη, Νοεμβρίου 27, 2018

ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ "ΒΟΡΑ" ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ




Διαθέτουν ένα ένστικτο οι νέοι άνθρωποι κι ενθουσιασμό φυσικά. Κανείς δεν έχασε από τον ενθουσιασμό αυτό. Ούτε καν ο….Αλέξης Τσίπρας με τις καταλήψεις που πρωτοστατούσε … τα ….παλαιά πλέον, εκείνα χρόνια. Βάλθηκαν τα μέσα ενημέρωσης, ταυτίζοντας τον πατριωτισμό με τον φασισμό, να χαρακτηρίσουν τα παιδιά που κάνουν καταλήψεις, στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας φασιστοειδή. Σαφώς και θα υπάρξουν και ακραία στοιχεία, που θα εκμεταλλευτούν.... την όλη κατάσταση, τον πατριωτικό ενθουσιασμό των νεαρών ανθρώπων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η έννοια της Δημοκρατίας, είναι μακρυά από την σκέψη της πλειοψηφίας των παιδιών.

Από πατριωτικό ένστικτο κινούνται. Από την μία οι ακροδεξιοί, που κοιτούν να εκμεταλλευθούν τον πατριωτικό, αγνό ενθουσιασμό τους, από την άλλη τα μέσα ενημέρωσης, που ταυτίζουν την έννοια του πατριώτη με την άκρα δεξιά.

Δεν είναι έτσι. Αφήστε τα παιδιά να εκφρασθούν, όπως αυτά νομίζουν, διαμαρτυρόμενα. Το επαναλαμβάνουμε: Θα υπάρξουν ακροδεξιά στοιχεία, που θα εκμεταλλευθούν το όλο ζήτημα. Αυτό δε σημαίνει ότι η δραστηριότητα των ακροδεξιών, πρέπει να χαρακτηρίσει την εκδήλωση πατριωτισμού των νεαρών παιδιών. Εκτός εάν …ποινικοποιήσουμε τον πατριωτισμό. Τότε καλά κάνουν και διαμαρτύρονται…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου