Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2018

Απειλεί με εξεταστικές, δηλώνει δικαιωμένος για το κλείσιμο της ΕΡΤ...

 





Σε μια προσπάθεια να εξωραΐσει την οικονομική κατάσταση επί πρωθυπουργίας του ο Αντώνης Σαμαράς απειλεί με εξεταστικές επιτροπές τη σημερινή κυβέρνηση, εμμένει στις συντηρητικές πολιτικές για το μεταναστευτικό, ενώ προχωρά σε...
λεκτικές ακρότητες χαρακτηρίζοντας συμμορία την κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην υπόθεση Νovartis.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει πως θα πρέπει να υπάρξει εξεταστική επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτηρίζει «εφιαλτικό».

«Δεν μιλάμε για κάποια "μικροζημιά". Αν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επί 40 χρόνια, είχαν χρεώσει την Ελλάδα 317 δισ., η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε μέσα σε έξι μήνες μόνο να της στοιχίσει άλλα 100 δισ. τουλάχιστον! Ποτέ κυβέρνηση δεν "κατάφερε" να κάνει σε τόσο λίγο χρόνο τόσο τεράστια ζημιά! Πώς να μη γίνει εξεταστική γι' αυτό;», λέει.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη Novartis ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζει την κυβέρνηση συμμορία, σημειώνοντας πως η εμπλοκή του ονόματός του δεν τον αγγίζει αλλά τον εξοργίζει.

«Το πώς στήθηκε αυτή η σκευωρία και το ποιοι συμμετείχαν σε αυτή τη συμμορία, θα αποκαλυφθούν όλα. Και σε αυτό με ξέρετε. Δεν αστειεύομαι! Όταν λέω θα το πάω “μέχρι τέλους” είναι πρωτίστως για να μη διανοηθεί κανείς να το ξανακάνει ποτέ», δηλώνει (σ.σ. σε σημερινή έρευνα της Prorata για την «Εφ.Συν.» η κυβέρνηση Σαμαρά έρχεται τέταρτη στη σειρά στο ερώτημα για τα οικονομικά σκάνδαλα).

Εκφράζει, δε, τη βεβαιότητα πως αν η χώρα δεν είχε οδηγηθεί σε εκλογές το 2014 θα είχαμε γλιτώσει τα νέα μέτρα, σημειώνοντας πως «είχαμε ήδη βγει στις αγορές τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του 2014 και είχαμε αντλήσει 4,5 δισ. συνολικά».

«Χωρίς αυτά δεν θα είχε σταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015. Και ετοιμαζόμασταν να βγούμε ξανά στις αρχές του 2015, γιατί μας είχαν εγκρίνει πιστοληπτική γραμμή στήριξης ώστε να μπορούμε να δανειζόμαστε από τις αγορές με ασφάλεια, χωρίς να ανησυχούμε για εφήμερες διακυμάνσεις από άλλες αιτίες, αντίθετα με την κυβέρνηση Τσίπρα που δεν πήρε την πιστοληπτική γραμμή και δεν μπορεί να βγει στις αγορές», προσθέτει.

Απαντώντας σε ερώτημα για την ΕΡΤ ο κ. Σαμαράς υπεραμύνεται της πολιτικής του λέγοντας πως δεν έκλεισε τη δημόσια τηλεόραση αλλά έκλεισε έναν φορέα που είχε τελματώσει και άνοιξε στη θέση του τη ΝΕΡΙΤ, που πολύ γρήγορα, με το μισό κόστος, πέτυχε, όπως υποστηρίζει, τριπλάσια τηλεθέαση.

«Το πόσο δίκιο είχα τότε αποδεικνύεται σήμερα από την τραγελαφική κατάσταση της νέας ΕΡΤ που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ και που δεν τη βλέπει κανείς. Και τσακώνονται μονίμως όλοι με όλους -μεταξύ τους- καταγγέλλοντας σημεία και τέρατα. Η ΝΕΡΙΤ, τότε, ήταν δημόσια τηλεόραση. Αυτή η ΕΡΤ δεν είναι. Είναι δημόσια ντροπή!», σημειώνει.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της τονίζοντας πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. όταν ανέλαβε βρήκε ένα πρόβλημα το οποίο σταμάτησε και είχε αρχίσει να το περιορίζει, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα που, όπως υπογραμμίζει, ήρθε, άνοιξε τα σύνορα και δημιούργησε έναν αληθινό εφιάλτη που εκθέτει τη χώρα διεθνώς αλλά και της δημιουργεί πολύ σοβαρά εσωτερικά προβλήματα και μάλιστα σε ευαίσθητες παραμεθόριες περιοχές.

Για το Μακεδονικό τονίζει πως στα μεγάλα εθνικά θέματα δεν χωράει τέτοια ξαφνική «πρεμούρα» και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στις καταγγελίες Καμμένου αλλά και να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτηρίζει ξεχαρβάλωμα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση, δηλώνοντας πάντως πως υποστηρίζει την απεμπλοκή της εκλογής Προέδρου από τη διάλυση της Βουλής.

Όσον αφορά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Εκκλησία υπερασπίζεται την πολιτική της κυβέρνησής του και γ' αυτό το θέμα, λέγοντας πως είχε ξεμπλοκάρει την αξιοποίηση της μη αμφισβητούμενης εκκλησιαστικής περιουσίας.

Για τους κληρικούς «ο δικός μας νόμος κατοχύρωνε ότι υπάγονται στο Δημόσιο και προέβλεπε ρητά για πρώτη φορά τη μισθοδοσία τους από τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω του υπουργείου Παιδείας, και κυρίως την ένταξή τους στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής. Δηλαδή το ακριβώς αντίθετο απ' αυτό που πάει να γίνει τώρα», υποστηρίζει.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου