Τετάρτη, Νοεμβρίου 21, 2018

Public Issue: Οι δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών και η «εικόνα» κυβέρνησης – αντιπολίτευσης Δείτε αναλυτικά τα ευρήματα





Το δεύτερο μέρος της έρευνας για το Πολιτικό Βαρόμετρο του Νοεμβρίου έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα η Public Issue, στο οποίο οι συμμετέχοντες εκφράζονται σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, το αίσθημα εθνικής τους υπερηφάνειας, αλλά και για την εικόνα που έχουν για τους πολιτικούς αρχηγούς.

Εξαιρετικής σημασίας είναι τα ευρήματα στο ερώτημα για το αν και κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες από τη λειτουργία τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης. Το 15% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση (84% δυσαρεστημένο), ενώ το 24% εκφράζει την ικανοποίησή του για την αντιπολίτευση (76% δυσαρεστημένο).
Σε σχέση με το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας, το 79% δηλώνει πολύ/αρκετά υπερήφανο, το 20% όχι και τόσο/καθόλου.
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, πρώτος εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με 43%, ενώ το 25% προκρίνει τον νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρείται δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός.
Αναλυτικά:



Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/parapolitika/public-issue-oi-dimotikotites-ton-politikon-archigon-kai-i-eikona-kyvernisis-kai-antipoliteysis/#ixzz5XQzwne8R

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου