Σημειώνεται επίσης ότι, ένα λεονταρόψαρο αλιεύθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2016 με δίχτυα στα ρηχά νερά του Φαληρακίου από τον αλιέα Σάββα Βαγιανό και ένα δεύτερο ακόμα συλλέχθηκε στη Λίνδο στις 24 Μαΐου από τους αλιείς Οσμάν και Μαρίνο Καραοσμάν (καΐκι Αγ. Νικόλαος). Και τα δυο δείγματα εκτίθενται στο Ενυδρείο του ΥΣΡ.
Ένα τρίτο εντοπίστηκε στην Ακαντιά από τον αλιέα Μεμέτ Καραοσμάν στις 25 Μαΐου. Εξ αιτίας των δηλητηριωδών μακρόστενων ακανθών που φέρει το είδος, ενημερώθηκαν άμεσα από τους εμπλεκόμενους φορείς, επαγγελματίες και μη αλιείς καθώς και το ευρύτερο κοινό της περιοχής, ώστε να προληφθούν τυχόν ατυχήματα. Ωστόσο, το λεονταρόψαρο μπορεί να καταναλωθεί όπως και το ψάρι «σκορπιός» το οποίο ανήκει στην ίδια οικογένεια και φέρει παρόμοιο δηλητήριο στις άκανθες. 
Ζωντανά ψάρια του είδους αυτού αλλά και άλλων που θεωρούνται «άγνωστα» ή «περίεργα» για τον επαγγελματία και ερασιτέχνη αλιέα, είναι ευπρόσδεκτα από τους επιστήμονες του Σταθμού, ζωντανά, νεκρά ή και συντηρημένα στην κατάψυξη με σκοπό την καταγραφή και τη μελέτη της πανίδας της θαλάσσιας περιοχής, η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα είδη.
Πηγή: rodiaki.gr