Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018

Η ερώτηση σε εξετάσεις πανεπιστημίου που έφερε σε άβολη θέση τους φοιτητές




Μια περίεργη ερώτηση κατά τη διάρκεια τελικών εξετάσεων στο πανεπιστήμιο του Λονγκ Μπιτς στην Καλιφόρνια, έφερε σε δύσκολη θέση τους εξεταζόμενους και έβαλε σε περιπέτειες τον καθηγητή που κινδυνεύει να χάσει τη θέση του.

«Ποια από τις ακόλουθες συμμορίες κάνει τα λιγότερα γρκάφιτι γενικά;» ανέφερε η ερώτηση που τέθηκε στο πλαίσιο της τελικής εξέτασης του τμήματος Επιστήμης υγείας για καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τους εξεταζόμενους να έχουν να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων απαντήσεων: Α) Οι μαύροι, Β) Οι Ασιάτες Γ) Οι Ισπανοί, Δ) Οι λευκοί.
Ο μεταπτυχιακός φοιτητής Alex Rambo ισχυρίζεται πως κατά τη διάρκεια των μαθημάτων δεν έγινε καμία αναφορά σε συμμορίες ή βανδαλισμούς, κάτι που όπως λέει επιβεβαιώνουν και οι συμφοιτητές του.



«Δεν γνωρίζουμε σε τι στοιχεία ή στατιστικά βασίζεται στην πραγματικότητα αυτή η ερώτηση», δήλωσε ο 31χρονος φοιτητής στη NY Post.

To μάθημα γινόταν από τον Matt Fischer, που συνεργάζεται εδώ και 16 χρόνια με το πανεπιστήμιο. Μιλώντας στην Press-Telegram του Λονγκ Μπιτς ανέφερε πως η ερώτηση δεν «είχε καμία ρατσιστική πρόθεση» και ζήτησε συγνώμη για το γεγονός ότι προσέβαλε τους φοιτητές του.

Απ' ότι φαίνεται πάντως υπάρχουν γενικώς παράπονα για τη συμπεριφορά του καθηγητή. Ο Alex Rambo που είναι Αφροαμερικανός σημειώνει πως αρκετές φορές αυτός και συμμαθητές του ήρθαν σε άβολη θέση λόγω κάποιων χαρακτηρισμών που χρησιμοποιούσε ο καθηγητής.

Η 23χρονη φοιτήτρια Jeanette Ruiz θεωρεί πως η συγκεκριμένη ερώτηση «δημιούργησε μια παραπλανητική αφήγηση για τους ανθρώπους διαφορετικού χρώματος».

Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου τόνισε πως το πανεπιστήμιο λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις καταγγελίες των φοιτητών και πως έχει ξεκινήσει τη διενέργεια έρευνας.






newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου