Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2018

ΝΔ: Ο «πανικός» του Μαξίμου για συντάξεις και… Πετσίτη





«Πανικό» διαπιστώνουν στη ΝΔ ότι έχει κυριεύσει το Μαξίμου, ιδιαίτερα μετά την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ότι ο πρωθυπουργός «αντάλλαξε» τις συντάξεις με το Σκοπιανό, αλλά και τις διαρκείς αποκαλύψεις για το ρόλο του Μανώλη Πετσίτη.


Από την οδό Πειραιώς απάντησαν δυο φορές στις ισάριθμες ανακοινώσεις του πρωθυπουργικού γραφείου, δείχνοντας τη διάθεση όχι μόνο να μην ανακαλέσουν όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ – όπως απαίτησε με την πρώτη ανακοίνωσή του το Μαξίμου – αλλ’ επιπλέον εμμένουν σε όσα υποστηρίζουν.
Σχολίαζαν μάλιστα με δηκτικό τρόπο τις αναφορές εκ μέρους της κυβέρνησης ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θ’ αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο τους εταίρους του στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και δεν θα τους πει όσα υποστηρίζει για τις συντάξεις, καθώς είναι γνωστό εδώ κι αρκετές ημέρες πως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, εξαιτίας της προετοιμασίας για την αυριανή έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ.
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Πετσίτη, στη ΝΔ πιστεύουν πως χτυπά στην «καρδιά» του Μαξίμου, δεδομένου πως ο συμμαθητής και φίλος του Νίκου Παππά φαίνεται πως μπαινόβγαινε με χαρακτηριστική άνεση στο πρωθυπουργικό μέγαρο. Εκτίμηση την οποία ισχυροποιούν όσα είπε σε συνέντευξή του στον Σκάι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θεόδωρος Κιτσάκος.
Ήδη, άλλωστε, η ΝΔ έχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για την υπόθεση, η οποία θα συζητηθεί αμέσως μετά τον προϋπολογισμό και πριν τη διακοπή των εργασιών της Βουλής για τις ημέρες των Χριστουγέννων, με τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Σταθάκη να σπεύδει, ωστόσο, να δηλώσει σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο «Θέμα FM» πως δεν γνωρίζει τον κ. Πετσίτη.


Του Αιμίλιου Περδικάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου