Κυριακή, Δεκεμβρίου 09, 2018

Μήπως η αντικυπριακή δήλωση της Μόσχας...




...ήταν η εξυπηρέτηση του Πούτιν στον Ερντογάν;...


Καλώς έπραξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και έθιξε στη Μόσχα το θέμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Τουρκίας, σε μία εποχή όπου...
αυξήθηκε η επιθετικότητα της κατοχικής δύναμης και το casus belli σε βάρος της Ελλάδας διατηρείται και ενισχύεται.

Και τα είπε στον «σωστό άνθρωπο», που λέμε και στην Κύπρο, διότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, που απειλεί ανεξάρτητες χώρες ως να είναι ιδιοκτήτης τους, είναι αυτός που έπεισε τον Ταγίπ Ερντογάν να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, ένα επικίνδυνο υπερόπλο που θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο εις βάρος της Ελλάδας.

Δυστυχώς ο ηγέτης του «ξανθού γένους», που έδεσε τη χώρα του στο άρμα της Τουρκίας για ειδικούς λόγους που έχουν να κάνουν με τη διάλυση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη μεριά της κατοχικής δύναμης, την οποία ενισχύει με όλους τους τρόπους.

Μετά τη δραματική πτώση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου το καλοκαίρι, ο κ. Πούτιν έσπευσε να στείλει μερικά εκατομμύρια τουρίστες στα παράλια της Τουρκίας, αλλά και επενδυτές. Βάσιμες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ρωσικά κεφάλαια ρέουν στην Τουρκία και αντικαθιστούν όσες δυτικές εταιρείες έχουν αποφασίσει να αποχωρήσουν, καθώς η χώρα εξελίσσεται σε ακραία, και σε φανατικά ισλαμική.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας θεωρεί τον κ. Ερντογάν στρατηγικό του σύμμαχο, και μαζί με το Ιράν έχουν σχηματίσει ένα επικίνδυνο τρίγωνο στη Μέση Ανατολή, το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει και περιφερειακό πόλεμο. Ενώ ο ίδιος ο κ. Πούτιν διατηρεί καλή επαφή με το Ισραήλ και τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, την ίδια στιγμή επιτρέπει τις αντισημιτικές ενέργειες της Άγκυρας και της Τεχεράνης και φαίνεται ότι μαζί με τον κ. Ερντογάν παραβιάζουν όλες τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν, βοηθώντας την οικονομία του, αλλά και συντηρώντας την πολεμική βιομηχανία του.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου