Πέμπτη, Ιανουαρίου 31, 2019

Γιώργος Αυτιάς, Γιάννης Πρετεντέρης και… άλλοι υποψήφιοι με τη ΝΔ;
Προτάσεις σε ηχηρά ονόματα προκειμένου να πλαισιώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας απευθύνει η ηγεσία του κόμματος, σύμφωνα με πληροφορίες του new247.gr

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που πρόταση έχει γίνει στον πολύ γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, ο οποίος-σύμφωνα με πηγές από την Πειραιώς- εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο να διεκδικήσει έδρα στις Βρυξέλλες. Οι συζητήσεις μάλιστα βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει γίνει από την ηγεσία του κόμματος σε κορυφαία στελέχη.

Αντιθέτως, δεν φαίνεται να δείχνει πρόθυμος να βρεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο ο Γιάννης Πρετεντέρης, αν και θα τον ήθελε η ηγεσία της Πειραιώς, ενώ φαβορί δείχνει προκειμένου να διεκδικήσει θέση στις Βρυξέλλες ο οικονομολόγος-φοροτεχνικός Δημήτρης Τσαγκάρης.

Υποψήφιος θα είναι και ο πρώην επικεφαλής του γραφείου της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Γιώργος Κρεμλής και ο Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Δ. Μελάς.

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιος-και επικεφαλής της ευρωομάδας- θα είναι ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ ήδη δίνει την προεκλογική της εκστρατεία η νυν βουλευτής Άννα Ασημακοπούλου.

Η Πειραιώς επιδιώκει ισχυρό ευρωψηφοδέλτιο, ώστε να λάβει πρώτη θέση και μάλιστα με διαφορά στις ευρωεκλογές, ιδίως σε περίπτωση που οι εθνικές κάλπες διεξαχθούν αρχές του φθινοπώρου και βρεθεί τον Μάιο αντιμέτωπη με το φαινόμενο της χαλαρής ψήφου.

Γι’ αυτό και οι κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του ευρωψηφοδελτίου θα συνεχιστούν με γοργούς ρυθμούς, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να είναι έτοιμος τουλάχιστον ο κορμός του ευρωψηφοδελτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου