Τρίτη, Ιανουαρίου 22, 2019

Μανώλης Καλουδάς: Το «ποίημα» της αριστερής προβοκάτσιας το έμαθες ή όχι ακόμα;




Μανώλης Καλουδάς: Το «ποίημα» της αριστερής προβοκάτσιας το έμαθες ή όχι ακόμα;



«Πρώτη φορά είδαμε τόσο κόσμο συγκεντρωμένο».
«Πρώτη φορά είδαμε τέτοια ρίψη χημικών».
«Πρώτη φορά είδαμε τέτοιες επιθέσεις κατά αστυνομικών».
«Πρώτη φορά είδαμε τόσο λανθασμένο σχεδιασμό αντιμετώπισης κουκουλοφόρων».

Όχι, φίλε/η αναγνώστη/ρια. Δεν είδαμε πρώτη φορά τόσο κόσμο συγκεντρωμένο. Δεν είδαμε πρώτη φορά τέτοια ρίψη χημικών. Δεν είδαμε πρώτη φορά τέτοιες επιθέσεις κατά αστυνομικών. Δεν είδαμε πρώτη φορά τόσο λανθασμένο – γιατί λανθασμένος είναι από τη στιγμή που υπάρχουν 25 τραυματίες αστυνομικοί και μόνο 7 συλλήψεις – σχεδιασμό αντιμετώπισης επεισοδίων.

Γιατί κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Αυτή είναι αλήθεια. Την ξέρετε εσείς, την ξέρουν οι δημοσιογράφοι, την ξέρουν οι βουλευτές, την ξέρουν όλοι. Απλά οι παραπάνω ατάκες εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Ξέρετε τι έγινε όμως για πρώτη φορά;

Πρώτη φορά είδαμε συντονισμένη προσπάθεια να «βαφτιστούν» ως αντιεξουσιαστές ή Αριστεροί μέλη της Χρυσής Αυγής και του ακροδεξιού χώρου γενικότερα.Αναφέρομαι φυσικά στους πρωταγωνιστές των επεισοδίων που παρακολουθήσαμε όλοι χθες να πετούν μάρμαρα και μπουλόνια, έχοντας στα χέρια τους ξύλα και λοστούς. Αυτούς που τραυμάτισαν 25 αστυνομικούς, φωτορεπόρτερ και εικονολήπτη της ΕΡΤ. Αυτοί δεν ήταν αντιεξουσιαστές, όπως μαρτυρούν οι εκατοντάδες φωτογραφίες από δεκάδες φωτογράφους και όπως φαίνεται από τα πολλά σχετικά πλάνα που έπαιξαν στα κανάλια.

Αυτοί, λοιπόν, παρά το γεγονός ότι ακόμα και ένα παιδάκι μπορεί να καταλάβει ότι δεν είναι αναρχικοί, ορισμένοι τους «βάφτισαν» έτσι εξυπηρετώντας μικροπολιτικούς σκοπούς.

Αρχικά, ακούσαμε από τον ΣΚΑΪ: «Από τη μία το μεσημέρι μια συγκέντρωση αντιεξουσιαστών βρισκόταν στα Προπύλαια, η Αστυνομία τους είχε περικυκλώσει, όμως διαπιστώνω ότι ένα κομμάτι του ξέφυγε από την περιφρούρηση, έφτασε στο Σύνταγμα. Αυτοί είναι που ξεκίνησαν τα επεισόδια. Και το έχουμε ξαναδεί και σε άλλες διαδηλώσεις μεγάλες να διαλύονται ξαφνικά γιατί μια ομάδα κουκουλοφόρων έρχεται από το πουθενά, προκαλεί τις αστυνομικές δυνάμεις, απαντούν αυτοί με χημικά και έτσι διαλύεται η διαδήλωση».

Την ίδια ώρα ο δημοσιογράφος, επίσης του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Οικονόμου, έκανε λόγο για «αριστερές μανούλες στις προβοκάτσιες», ανεβάζοντας φωτογραφία από τα επεισόδια του περασμένου καλοκαιριού στο Πισοδέρι.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοσιογράφος, Γιάννης Λοβέρδος, ο οποίος χαρακτήρισε τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων ως «κωλόπαιδα του αριστερού παρακράτους».
Αλλά και η Ραχήλ Μακρή.
Στην άποψη αυτή έδωσε την απαραίτητη «νομιμοποίηση» ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επίσης μίλησε για προβοκάτσια. «Τα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι και θα είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Όποια προβοκάτσια κι αν σοφιστούν, όσα δακρυγόνα κι αν ρίξουν ο λαός μένει όρθιος για τη Μακεδονία», έγραψε στο Twitter o πρώην Πρωθυπουργός.
Λίγες ώρες μετά ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε το όλο ζήτημα «πενηνταράκια» μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, έχοντας δίπλα του τον Κώστα Ζαχαριάδη.«Σήμερα έγινε η εξής προβοκάτσια. Άφησαν 30 κουκουλοφόρους, αντιεξουσιαστές. Τους είδαμε. Πέρασαν μπροστά από τα μάτια μας. Φορούσαν μάσκες στο πρόσωπο, μαύρα ρούχα και ούτε ένας δεν κρατούσε ελληνική σημαία. Έφτασαν στον Άγνωστο Στρατιώτη και έκαναν τα επεισόδια. Πέταξαν πέτρες και καδρόνια. Είναι εμφανές ότι προέρχονται απ’ αυτόν τον χώρο. Πέταξαν μετά κόκκινες μπογιές. Ξέρετε κανέναν χρυσαυγίτη να πετάει κόκκινες μπογιές; Είναι το σήμα κατατεθέν των Εξαρχείων. Τους άφησε η Αστυνομία για να διαλύσουν τη διαδήλωση, ρίχνοντας τόνους χημικών», είπε μεταξύ άλλων.

Κι αν νομίζετε ότι είναι οι μόνοι όλοι οι παραπάνω που έχουν την άποψη ότι τα επεισόδια έγιναν από αντιεξουσιαστές, κάνετε λάθος. Η Σοφία Βούλτεψη προπηλακίστηκε από ομάδα ακροδεξιών, όπως φαίνεται και στο αποκλειστικό video του thrakinea.gr, αλλά επέλεξε να μιλήσει για αντισυγκεντρώσεις.

«Πολλοί άνθρωποι στην Αθήνα σήμερα δεχθήκαμε βίαιες επιθέσεις από παρακρατικά στοιχεία υποθαλπόμενα από την ανοχή της κυβέρνησης και πιθανότατα εν γνώσει της, αφού επέτρεψε τις αντισυγκεντρώσεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής της ΝΔ.
Το ίδιο και ο Γιώργος Γεωργαντάς. «Είδα 10 με 15 άτομα να ανεβαίνουν προς τη Βουλή παραταγμένα σε σειρά, το ένα πίσω από το άλλο, χωρίς ελληνικές σημαίες», είπε επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής της ΝΔ.
Ναι, στις παρακάτω φωτογραφίες είναι ευδιάκριτο ότι πρόκειται για άτομα του… αντιεξουσιαστικού χώρου.
Γιατί, όμως, συμβαίνει όλο αυτό;
Υπάρχει λόγος…


Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/gnwmes/nikos-moraitis-akoy-stayro/#ixzz5dGYwC3bo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου