Σάββατο, Ιανουαρίου 05, 2019

Οι Βρετανοί προετοιμάζονται για «σκληρό» Brexit


Ο Βρετανός Υπουργός Brexit Steven Barkley είπε ότι η απειλή της απόσυρσης της χώρας
από την ΕΕ χωρίς συμφωνία γίνεται πιο απτή

Η Βρετανική κυβέρνηση θα εντείνει τις προετοιμασίες για την απόσυρση της χώρας από την ΕΕ χωρίς καμία συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης μιας δημόσιας εκστρατείας στα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα που θα προτρέπει τον πληθυσμό να προετοιμαστεί για το «σκληρό» Brexit. Αυτό αναφέρθηκε στο άρθρο του συγγραφέα Υπουργού του Brexit Stephen Μπάρκλεϊ , το οποίο εμφανίστηκε
την Πέμπτη στις σελίδες της Daily Express. Η έκδοση παρέχει μια επανάληψη των ιδεών του πολιτικού από τον δημοσιογράφο



Σύμφωνα με το κείμενο του άρθρου, ο Υπουργός ανακοίνωσε την επόμενη εβδομάδα την έναρξη ενεργού δημόσιας εκστρατείας της κυβέρνησης από τα ραδιόφωνα και τα κοινωνικά δίκτυα, προτρέποντας τον πληθυσμό να είναι έτοιμος για πιθανή απότομη ρήξη των δεσμών με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τον Μπάρκλεϊ, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η απειλή του «σκληρού» Brexit γίνεται πιο απτή.

Μεταξύ των εισηγμένων μέτρων που απαριθμούνται από τον Μπάρκλεϊ είναι η παροχή από του
Υπουργείο Μεταφορών των τελευταίων πληροφοριών σχετικά με τα σχέδια δράσης για την πρόληψη της διακοπής της αεροπορικής επικοινωνίας, η δημοσίευση ενός νέου οδηγού για την ανάληψη δράσης από το γραφείο για τον έλεγχο της εμπορίας Φαρμάκων και ιατρικών προϊόντων, που θα εγγυώνται τη διατήρηση των υφιστάμενων ιατρικών προτύπων, καθώς και τη δημοσίευση των νέων συστάσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για την υποχρεωτική συμμόρφωση με τις σύγχρονες απαιτήσεις των διαβατηρίων των εν λόγω Βρετανών, οι οποίοι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στην ηπειρωτική Ευρώπη μετά τις 29 Μαρτίου, όταν η χώρα εγκαταλείψει επισήμως την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο άμεσος λόγος για αυτά τα μέτρα ήταν η πολιτική κατάσταση στη χώρα, όταν η κυβέρνηση δεν έχει καμία εγγύηση ότι η Βουλή των Κοινοτήτων θα εγκρίνει τη συμφωνία σχετικά με τις προϋποθέσεις της Brexit που επιτεύχθηκε από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες. Η προοπτική της απόρριψης αυτής της συμφωνίας, σύμφωνα με τον Μπάρκλεϊ, θα αυξήσει σημαντικά την πιθανότητα ενός «σκληρού Brexit» με όλες τις αρνητικές συνέπειές του.

«Μόλις επιστρέψουμε στο Κοινοβούλιο, οι βουλευτές θα πρέπει να εξετάσουν μια εναλλακτική λύση στην [έξοδο από την ΕΕ χωρίς συμφωνία]», ανέφερε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας το τέλος της παύσης των εργασιών της Βουλής των Κοινοτήτων στις 7 Ιανουαρίου. «Οι συνάδελφοί μου στο Κοινοβούλιο θα πρέπει πρώτα από όλα να καθοδηγούνται από εθνικά συμφέροντα και να ψηφίζουν υπέρ αυτής της συμφωνίας, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να εφαρμόσουμε το Brexit και να οικοδομήσουμε ένα μέλλον ευημερίας εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως χώρα Ανοικτή στον έξω κόσμο και προσανατολισμένη προς το παγκόσμιο εμπόριο»

Σύμφωνα με τον Μπάρκλεϊ, οι διαφορές απόψεων μεταξύ των βουλευτών σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από την Theresa μπορεί να οφείλονται στο γεγονός ότι η συναλλαγή «δεν είναι ιδανική». «Αλλά αυτή είναι η μόνη εφικτή συμφωνία που υλοποιεί τη δημοκρατική επιλογή του βρετανικού λαού. Και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η έξοδος [από την ΕΕ] χωρίς συμφωνία «, εξήγησε ο Μπάρκλεϊ.

Εν τω μεταξύ, μεταξύ των Ευρωσκεπτικιστών όλο και περισσότερο γίνεται έκκληση από την Πρωθυπουργό να αναβάλει την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τη συμφωνία που συνήφθη με τις Βρυξέλλες και να επικεντρώσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης σε μια πολύ πιο εμπεριστατωμένη προετοιμασία της χώρας για να αποσυρθεί από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Ειδικότερα, στο τελευταίο τεύχος της Daily Telegraph, μια παρόμοια σκέψη εκφράστηκε από τον πρώην υπουργό για το Brexit David Davis. Ωστόσο, αυτή η επιλογή είναι απαράδεκτη για τους υποστηρικτές της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, οι οποίοι βρίσκονται στη χειρότερη περίπτωση «απαλής» απόσυρσης από την Κοινότητα Μπορεί, και στην καλύτερη περίπτωση, να διεξάγουν εκ νέου δημοψήφισμα για την περαιτέρω ένταξη της χώρας στην ΕΕ και την κατάργηση της Brexit.

Στις 25 Νοεμβρίου πέρυσι, η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο συμφώνησαν για μια συμφωνία σύμφωνα με τους όρους του Brexit μετά από ενάμιση χρόνο, αλλά η Theresa May έχει σοβαρές εγχώριες πολιτικές πιέσεις, διότι τα περισσότερα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων ζήτησαν να συμφιλιωθούν οι όροι ένταξης της Βόρειας Ιρλανδίας στην Τελωνειακή Ένωση και την ενιαία αγορά της ΕΕ μετά το Brexit . Υπό τις συνθήκες αυτές, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης αποφάσισε να αναβάλει από τις 11 Δεκεμβρίου έως την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου την κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τη συμφωνία που είχε συναφθεί προηγουμένως με τις αρχές της ΕΕ.







https://news-front.info

tokoutsavaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου