Τετάρτη, Ιανουαρίου 16, 2019

Τακτικές εκφοβισμού κατά πολιτικών με αφίσες, sms και τηλεφωνήματα – «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;»




Κλιμακώνονται οι απειλές κατά βουλευτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Οι φωτογραφίες με τα λιωμένα κεφάλια και η υποβολή παραίτησης από την Παπακώστα
Απειλούν με τηλεφωνήματα τη ζωή της οικογένειας του Σπύρου Δανέλλη
Αφίσες ακόμη και στις εισόδους των πολιτικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στις οδούς Εγνατία και Αριστοτέλους
Έξι συλλήψεις για τις αφίσες «επικήρυξης» βουλευτών
Αφίσες με τα πρόσωπα πολιτικών και στη Θεσσαλονίκη – Γέμισε το κέντρο 

Καταιγισμό από πιέσεις και απειλές δέχονται βουλευτές που προτίθενται να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών στο ελληνικό Κοινοβούλιο, σε μια προσπάθεια «φίμωσης» και καταπάτησης των δημοκρατικών θεσμών.

Οι απειλές έχουν τη μορφή απειλητικών sms, τηλεφωνημάτων, φακέλων και αφισών που έχουν γεμίσει τη Βόρεια Ελλάδα και στοχοποιούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, που έχουν εκφραστεί θετικά υπέρ της Συμφωνίας.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, υπάρχουν και απειλές κατά της ζωής των οικογενειών των βουλευτών, όπως συνέβη με τον Σπύρο Δανέλλη.

Ένα από τα κύρια ζητήματα που έχουν αναδειχθεί μέσω αυτών των τακτικών εκφοβισμού, είναι κατά πόσο υπάρχει η ανοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερώτημα πολύ κρίσιμο, καθώς λίγες μέρες πριν το στέλεχος της Ν.Δ Σπύρος Αβραμάκος έδωσε στη δημοσιότητα τηλέφωνα υπουργών και βουλευτών και καλούσε τους ψηφοφόρους να τους πάρουν τηλέφωνο και να τους προτρέψουν να «μην ξεπουλήσουν τη Μακεδονία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε έχει καλέσει τη ΝΔ να πάρει ξεκάθαρη θέση και να καταδικάσει αυτού του είδους τις πρακτικές, ενώ το ζήτημα έθιξε και ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Οι φωτογραφίες με τα λιωμένα κεφάλια και η υποβολή παραίτησης από την Παπακώστα

Άλλωστε, σύμφωνα πληροφορίες που μετέδωσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα έχει δεχθεί φακέλους με φωτογραφίες που απεικονίζουν λιωμένα κεφάλια γυναικών με την προειδοποίηση ότι θα της συμβεί το ίδιο αν
ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα υπέβαλε το βράδυ της Δευτέρας στον πρωθυπουργό την παραίτηση της καθώς δεν επιθυμούσε να συγχέονται το όνομά της και η κοινοβουλευτική της παρουσία με θέματα ανταλλαγής όπως τα προτάσσει η αντιπολίτευση. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε δεκτή την παραίτησή της.

Προειδοποιήσεις μέσω αφισών

Την ίδια στιγμή νέες αφίσες που στοχοποιούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού με «φόντο» τη Συμφωνία των Πρεσπών αναρτήθηκαν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης.

Μάλιστα, τα άτομα που συμμετείχαν στη «δράση» κατάφεραν να τοποθετήσουν αφίσες ακόμη και στις εισόδους των πολιτικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στις οδούς Εγνατία και Αριστοτέλους.

Οι αφίσες έχουν τα πρόσωπα των βουλευτών και το ερώτημα «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;».





Έξι συλλήψεις για τις αφίσες «επικήρυξης» βουλευτών

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για την υπόθεση με τις αφίσες που τοιχοκολλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, οι αρχές συνέλαβαν δύο Έλληνες 41 ετών στην Κοζάνη, δύο άντρες, ηλικίας ηλικίας 55 και 45 ετών, στα Γρεβενά και δύο ακόμα, ηλικίας 20 και 21 ετών στην Θεσσαλονίκη. Όλοι κατηγορούνται για παράνομη αφισοκόλληση.



















Οι γνωστές πλέον αφίσες με τα πρόσωπα πολιτικών και το ερώτημα “εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία;” έκαναν την εμφάνισή τους και στα κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης.



Τα πιο κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ γέμισαν με αφίσες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού.

Μετά την Πιερία, την Πέλλα και τη Χαλκιδική πήρε σειρά η συμπρωτεύουσα και οι βουλευτές που
εκλέγονται εκεί.















Πηγή:thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου