Δευτέρα, Ιανουαρίου 14, 2019

Wall Street Journal: Σκέψεις Ουάσινγκτον για βομβαρδισμό του Ιράν;...




Τις διαθέσιμες επιλογές για βομβαρδισμό του Ιράν φέρεται να εξέτασε το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ, το...
περασμένο φθινόπωρο, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος ρώτησε το αμερικανικό Πεντάγωνο ποιες είναι οι διαθέσιμες επιλογές ως απάντηση σε επίθεση που είχε πραγματοποιήσει σε περιοχή της Βαγδάτης ομάδα ενόπλων που φέρεται να έχει συμμαχήσει με την Τεχεράνη. Στόχος της επίθεσης ήταν η περιοχή στην οποία βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας είναι ο Τζον Μπόλτον και το αίτημά του προκάλεσε βαθιά ανησυχία στους αξιωματούχους του πενταγώνου, αλλά και του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Παρά τις αντιρρήσεις το Πεντάγωνο φέρεται να συμμορφώθηκε με το αίτημα, όμως δεν έχει γίνει, ακόμη, γνωστό εάν οι διαθέσιμες επιλογές για βομβαρδισμό του Ιράν, δόθηκαν στον Λευκό Οίκο ή αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνώριζε σχετικά με το αίτημα αυτό.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δεν έκανε κανένα σχόλιο για το περιστατικό, ενώ τόσο το Πεντάγωνο όσο και η αμερικανική κυβέρνηση τηρούν σιγή ιθχύος.

Η WSJ, πάντως, επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπου του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο οποίος επισημαίνει «συνεχίζουμε να αναλύουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το προσωπικό μας μετά την επίθεση κατά της πρεσβείας στη Βαγδάτη και εξετάζουμε μια ευρύτερη δέσμη επιλογών για να εξασφαλίσουμε την ασφάλειά τους και τα συμφέροντά μας».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου