Τετάρτη, Φεβρουαρίου 27, 2019

Άρση ασυλίας του Σαλμά ζητά η Εισαγγελία – Στη Βουλή η δικογραφία για υπερτιμολογήσεις
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία για να κριθεί το ζήτημα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας
Η δικογραφία αφορά στο θέμα των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων

Μετά από σχετικές ενέργειες της Εισαγγελίας Διαφοράς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία για να κριθεί το ζήτημα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά. Η δικογραφία αφορά στο θέμα των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων.

Η εισαγγελία διαφθοράς αναφέρει ότι εφόσον προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πρώην υπουργού, δεν μπορεί να συνεχίσει την έρευνά της χωρίς την προηγούμενη άδεια της Βουλής. Για το λόγο αυτό ζητά την άρση ασυλίας του εν λόγω βουλευτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τα μη πολιτικά πρόσωπα, όπως οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες.

Η εν λόγω δικογραφία, αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα, η έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα και διαπιστώθηκε ότι το διάστημα από 15.6.15 ως 31.8.16 και στους δυο παρόχους καταβλήθηκαν 554.458 ευρώ.

Αναλυτικότερα, ελέγχθηκαν 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Εξ΄ αυτών, τα 543 συνταγογραφήθηκαν από το Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν πιθανές παρατυπίες στο σύνολο τους. Ακόμη, υπήρξαν 363 χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου και 109 χωρίς σφραγίδα του παρόχου υγείας.

Τελικά, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν νομότυπα τα περισσότερα παραστατικά, τα οποία αποζημιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ.
Διαβάστε όλο το άρθρο: https://www.altsantiri.gr/politiki/i-eisaggelia-toy-areioy-pagoy-diavivase-sti-voyli-ti-dikografia-gia-ton-mario-salma/#ixzz5gfVClPcj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου