Τρίτη, Φεβρουαρίου 19, 2019

Ουρές …δολαρίων για τα ξενοδοχεία της Αθήνας





Mε αμερικανικά ξενοδοχειακά brands είναι συνδεδεμένη σε μεγάλο βαθμό η ξενοδοχειακή άνοιξη που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Αθήνα, στο επίπεδο των μονάδων πολυτελείας.

Οι νέες αφίξεις της Hyatt και της Wyndham καθώς και η ενίσχυση της παρουσίας της Μarriott προστέθηκαν στα ήδη εδραιωμένα brands της Hilton και της Intercontinental ισχυροποιώντας τον ρόλο των αμερικανικών ομίλων στην ξενοδοχειακή αγορά της Ελλάδας.

To ενδιαφέρον όμως των Αμερικανών για τον ελληνικό τουρισμό το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί. Για πρώτη φορά το 2018 οι αφίξεις των Αμερικάνων τουριστών έσπασαν το φράγμα του 1 εκατ. ενώ τα τουριστικά έσοδα ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας οι αφίξεις των Αμερικάνων τουριστών το 2017 έφθασαν σε 865.000 και οι ταξιδιωτικές δαπάνες στην χώρα μας άγγιξαν τα 814 εκατ. ευρώ. Το 2018 με διαθέσιμα στοιχεία για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου οι αφίξεις των Αμερικάνων τουριστών έφθασαν τα 1,06 εκατ. και οι ταξιδιωτικές δαπάνες τους στα 1,02 δισ. ευρώ.
Η Wyndham

H αρχή για την ενίσχυση της παρουσίας των αμερικανικών αλυσίδων στην Αθήνα έγινε με την έναρξη λειτουργίας του ξενοδοχείου Wyndham Grand Athens από την Zeus International στην πλατεία Καραϊσκάκη και του Wyndham Athens Residence στην ίδια περιοχή. Ακολούθησαν το Dolce Attica Riviera στην Βραυρώνα και το Ramada Attica Riviera στο Μάτι. Ήδη η Zeus International προγραμματίζει να ανοίξει και άλλες μονάδες στην Αθήνα σε συνεργασία με την Wyndham. Επίσης, η αλυσίδα λειτουργεί και το Wyndham Loutraki Poseidon Resort στο Λουτράκι.

O αμερικανικός όμιλος συνεχίζοντας τη συνεργασία του με την Zeus International στη χώρα μας θα αποκτήσει από φέτος παρουσία και σε ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα στην Κρήτη.

Όπως ανακοίνωσε στα σχέδια του είναι να λειτουργήσει 6 ξενοδοχεία ανά τον κόσμο (Καλιφόρνια, Βιετνάμ, Μεξικό, Τουρκία, Γεωργία) περιλαμβανομένου του Wyndham Grand Mirabello Bay στην Ελούντα της Κρήτης. Το ξενοδοχείο διαθέτει μεταξύ άλλων 311 δωμάτια, 520 τ.μ. συνεδριακούς χώρους, 5 εστιατόρια και μπαρ και μια ποικιλία εγκαταστάσεων αναψυχής. H Ζeus International με την Wyndham συνεργάζονται επίσης για να φέρουν το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο Wyndham στη Λευκωσία της Κύπρου, ενώ για τα επόμενα 10 χρόνια, προγραμματίζουν την λειτουργία συνολικά 20 ξενοδοχείων σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία και Βαλκάνια.

Σημειώνεται ότι η Wyndham είναι η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα στον κόσμο με 9.000 ξενοδοχεία σε περισσότερες από 80 χώρες.
H Hyatt

H Hyatt έκανε την εμφάνιση της στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2018 με την επαναλειτουργία του πρώην Athens Ledra το οποίο πέρασε στον έλεγχο των Hines, Henderson Park και kokari Limited έπειτα από πλειστηριασμό που διενήργησε η Alpha Bank. H Hyatt με χαρτοφυλάκιο 14 ξενοδοχειακών σημάτων έχει παρουσία σε 50 χώρες.

Επίσης, το brand της Μarriott επανήλθε στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας από τον όμιλο Χανδρή με την μετονομασία του πρώην Μetropolitan Athens Hotel σε Athens Marriott Hotel. Ωστόσο, η Marriott αποκτώντας πριν από λίγα χρόνια σε διεθνές επίπεδο την Starwood έχει πλέον ρόλο και στην λειτουργία των ξενοδοχείων της Μεγάλης Βρεταννίας και King George που εντάσσονται στο brand The Luxury Collection. H Μarriott μέσω των 30 ξενοδοχειακών της brands ελέγχει 5.700 ξενοδοχεία σε περισσότερες από 110 χώρες.
For Seasons και… Μπιλ Γκέιτς

Αμερικανικό άρωμα όμως έχει και η έναρξη λειτουργίας του Αστέρα Βουλιαγμένης τον Μάρτιο υπό την Four Seasons Hotels and Resorts καθώς εκ των βασικών μετόχων της είναι πέραν της εταιρείας Kingdom Holdings του Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ είναι η εταιρεία Cascade Investment Management, η οποία ελέγχεται από τον Μπιλ Γκέιτς.

Σημειώνεται ότι η Four Seasons Hotels and Resorts προγραμματίζει φέτος πέραν του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens προγραμματίζει να ανοίξει φέτος άλλα 8 ξενοδοχεία

Όπως ανέφερε ο Christian Clerc, Πρόεδρος της Worldwide Hotel Operations της Four Seasons Hotels and Resorts στην ιστοσελίδα ETN: «Το χαρτοφυλάκιό μας συνεχίζει να αυξάνεται με υγιείς ρυθμούς, καθώς εστιάζουμε σε έργα υψηλής ποιότητας, στους προορισμούς που θέλουν οι επισκέπτες μας. Δεσμευόμαστε πάντα να προσφέρουμε τα υψηλότερα πρότυπα φιλοξενίας, μέσω μιας ποικιλίας ακινήτων, συμπεριλαμβανομένης της εισόδου μας στην Ελλάδα και στην Ισπανία».

Σήμερα, η αλυσίδα διαθέτει 111 ξενοδοχεία και θέρετρα σε 47 χώρες – συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων ανοιγμάτων στο νησί Desroches, στις Σεϋχέλλες, στην Κουάλα Λουμπουρ, στη Μαλαισία και το Σάο Πάολο της Βραζιλίας. To Four Seasons Hotels and Resorts θα διαθέτει μεταξύ άλλων 303 δωμάτια και μπανγκαλόου στις τρεις ιδιωτικές παραλίες, τρεις πισίνες, ένα σπα και επτά εστιατόρια.

Πηγή:economistas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου