Πέμπτη, Φεβρουαρίου 21, 2019

ΝΔ: Τριγμοί στο κόμμα από τις επιλογές Μητσοτάκη για Ευρωβουλή






Εκλογές 2019: Είναι να απορεί κανείς ποιος επέλεξε τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ. Τα πρώτα 12 ονόματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα -πέραν κάποιων εξαιρέσεων- ούτε δεσμούς έχουν με τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη ούτε ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα διαθέτουν, ενώ ορισμένες περιπτώσεις προκαλούν το αίσθημα της κοινωνίας και της βάσης της ΝΔ.

Με την ανακοίνωση των ονομάτων τίθεται σοβαρό ζήτημα για το τι ακριβώς προσφέρουν ορισμένες προσωπικότητες. Τι σήμα δίνουν, άραγε, στην κοινωνία και στους ψηφοφόρους περιπτώσεις υποψηφίων ευρωβουλευτών, όπως η Ελένη Παναγιωταρέα, κόρη της Άννας Παναγιωταρέα ή η πρώην αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη, Καλυψώ Γούλα; Πολύ περισσότερο τα ερωτήματα αυτά ισχύουν για τον “ποταμίσιο” Παύλο Ελευθεριάδη. Βεβαίως οι μετεγγραφές από το Ποτάμι δεν σταματούν στον κ. Ελευθεριάδη, αλλά συμπεριλαμβάνουν τον επίσης συνυποψήφιό του στις ευρωεκλογές του 2014 και τις εκλογές του 2015, Αλέξανδρο Μαλλιά.
Αναλυτικά, οι 15 νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής


Λευτέρης Βαρουξής (πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πύργου Ηλείας)
Καλυψώ Γούλα (δικηγόρος)
Κώστας Δέρβος (πρόεδρος ΟΝΝΕΔ)
Νίκος Δούκας (στέλεχος πολυεθνικών εταιριών, ιδρυτής της Ομάδας Παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς)
Παύλος Ελευθεριάδης (νομικός)
Θοδωρής Καλαμπόκης (οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων, στέλεχος ΟΝΝΕΔ)
Γιώργος Σταύρος Κρεμλής (διευθυντής επί τιμή της Κομισιόν)
Στέλιος Κυμπουρόπουλος (ψυχίατρος)
Ελισάβετ Κυρίτση (στέλεχος επιχειρήσεων Πληροφορικής)
Αλέξανδρος Μαλλιάς (διπλωμάτης)
Μιχαήλ Μασουράκης (επικεφαλής οικονομολόγος ΣΕΒ)
Δημήτρης Μελάς (κτηνίατρος, στέλεχος της ΝΔ)
Γιάννης Πάιδας (δάσκαλος)
Ελένη Παναγιωταρέα (ΕΛΙΑΜΕΠ)
Κλεοπάτρα Σαραντάκου – Βογιατζάκη (στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης)
Γιατί η πρόωρη ανακοίνωση των 15



Οι περισσότεροι εξ αυτών διεκδικούν πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών και αυτός είναι, σύμφωνα με το Μοσχάτο, ένας βασικός λόγος που ανακοινώνονται πριν από την πλήρη λίστα του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστοί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε -μιλώντας στην κοπή της πίτας της γραμματείας οργανωτικού- ότι οι 15 υποψήφιοι “συμβολίζουν τη δημιουργική ανανέωση” της ΝΔ και συστρατεύονται υπό τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη. “Εκπροσωπούν το σύνολο της κοινωνίας” συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας: “Η ΝΔ δεν έχει στεγανά, είμαστε κόμμα αξιοκρατικό που επιβραβεύει την προσπάθεια”.

Σημειώνεται ότι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα είναι επίσης οι εν ενεργεία ευρωβουλευτές Ελίζα Βόζενμπεργκ, Θοδωρής Ζαγοράκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Γιώργος Κύρτσος, καθώς και οι νυν βουλευτές Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνα Μάρκου.

Πηγή: Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου