Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2019

Ποιοι υπονομεύουν τον Κώστα Καραμανλή – Υπόγειος πόλεμος στη ΝΔ




Οι μπηχτές που έγιναν γκρίνιες και μετά αιχμές - Η διακριτική πλην ξεκάθαρη στάση του πρώην πρωθυπουργού απέναντι στη συνωμοσιολογία
Τη στοχοποίηση του Κώστα Καραμανλή επιχειρούν σε κάθε ευκαιρία στελέχη που κατοικοεδρεύουν εντός αλλά και εκτός της Πειραιώς, επιχειρώντας σε κάθε ευκαιρία να τον εμπλέξουν σε σενάρια που έχουν να κάνουν με τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις που επικρατούν στη ΝΔ ή ακόμα να τον κατηγορήσουν για ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το Μαξίμου.

Του Σωτήρη Σταθόπουλου

Στόχος τους είναι να υπονομεύσουν τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος συνεχίζει....
να έχει ισχυρά ερείσματα στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξης αλλά και ευρεία αποδοχή σε άλλους πολιτικούς χώρους. Πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται κυρίως στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα οποία ξιφουλκούν εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, για διαφορετικούς λόγους η κάθε πλευρά. Από κοντά τα στελέχη από το λεγόμενο εκσυγχρονιστικού μπλοκ, από τους υβριστές του Κώστα Καραμανλή, τα οποία φλερτάρουν τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον Αλέξη Τσίπρα το τελευταίο διάστημα.


Αποφεύγει τα σενάρια συνωμοσιολογίας



Ο ίδιος αποφεύγει να ασχοληθεί με τα σενάρια συνωμοσιολογίας, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει τα πρόσωπα που επιχειρούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα σε βάρος του, διακινώντας πληροφορίες σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μιλά εξ ονόματός του, παρά μόνο ο ίδιος και το γραφείο Τύπου του. Παράλληλα, διαχωρίζει τη θέση του από τη στάση που κρατούν στελέχη τα οποία είχαν συνεργαστεί μαζί του, εκτιμώντας πως ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του – άλλωστε έχουν ακολουθήσει αυτόνομη πολιτική πορεία. Ο Κώστας Καραμανλής, στα δέκα χρόνια που έχει αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, δεν έχει δώσει καμία αφορμή που να προκαλέσει εσωκομματικό πρόβλημα, όπως έπραξαν άλλοι πρόεδροι της ΝΔ. Δίνει το «παρών» σε όλες τις κρίσιμες κοινοβουλευτικές μάχες, ενώ όποτε του ζητήθηκε «έβαλε πλάτη» με δημόσιες τοποθετήσεις του.

Ένα από τα πρόσωπα που είχαν συνεργαστεί στενά μαζί του, ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Νέα Σελίδα», υποστήριξε πως οι εξελίξεις έχουν δικαιώσει τον πρώην πρωθυπουργό. «Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένα μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο και για την παράταξη και για τη χώρα. Είπε, όταν έπρεπε, τα πράγματα με το όνομά τους και οι εξελίξεις τον δικαίωσαν. Στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία σε κάθε εκλογική μάχη και παίρνει θέση στα σοβαρά θέματα. Όσοι εκτιμούν και σέβονται τον Καραμανλή αποφεύγουν να μιλήσουν εξ ονόματός του. Οι υπόλοιποι που το κάνουν, πιστεύω ότι το κάνουν μόνο και μόνο γιατί δεν αντέχουν ούτε ένα λεπτό χωρίς δημοσιότητα», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός και υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα.
Το σύστημα Σαμαρά…



Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς τα ηνία της ΝΔ, άρχισαν οι πρώτες μπηχτές εναντίον του Κώστα Καραμανλή, παρά το γεγονός ότι πολλά στελέχη που ήταν κοντά στον πρώην πρωθυπουργό επέλεξαν να στηρίξουν τον Μεσσήνιο πολιτικό στις εσωκομματικές εκλογές, κόντρα στην Ντόρα Μπακογιάννη. Τη σκυτάλη απέναντι στον Κώστα Καραμανλή πήρε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, χολωμένος από το γεγονός ότι δεν τον έκανε υπουργό σε καμία από τις κυβερνήσεις του, άφηνε σε κάθε ευκαιρία αιχμέςγια την οικονομική πολιτική που είχε ακολουθήσει η κεντροδεξιά παράταξη.

Αποτέλεσμα αυτής της στάσης του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν πως απείχε επιδεικτικά από την ψηφοφορία για την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Ένα πρόσωπο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Κώστα Καραμανλή, καθώς διετέλεσε υπερυπουργός στις κυβερνήσεις της ΝΔ. Η εγκατάσταση του Προκόπη Παυλόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν από τις κύριες αιτίες που ξεκίνησαν οι επιθέσεις εναντίον του πρώην πρωθυπουργού από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά, από το οποίο άφηναν υπόνοιες για ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας μεταξύ της πλατείας Μαβίλη και του Μαξίμου. Η αντίδραση του Μεσσήνιου πολιτικού εναντίον του Κώστα Καραμανλή κορυφώθηκε στην υπόθεση της Novartis, με αφορμή τη σύγκρουσή του με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, βάζοντας στο «κάδρο» και τον πρώην πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ουσιαστικά πως βρίσκεται πίσω από την στοχοποίηση του Αντώνη Σαμαρά.

…Και το σύστημα Μητσοτάκη



Την ίδια τακτική απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό ακολούθησε στη συνέχεια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ήταν πιο κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, που και χαρτοφυλάκιο του έδωσε και τον στήριξε ανοιχτά στις εσωκομματικές εκλογές. Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ φαίνεται να είναι πιο προσεκτικός από πρόσωπα του επικοινωνιακού του επιτελείου τα οποία διαρρέουν συχνά πυκνά δημοσιεύματα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει να δεσμευτεί αν θα στηρίξει την επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι μίλησε με θετικά λόγια στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, απέφυγε να τοποθετηθεί, αρνούμενος να σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Nέα Σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου