Κυριακή, Μαρτίου 24, 2019

Όλγα Γεροβασίλη: Ο δημόσιος λόγος της ΝΔ είναι σαν λάστιχο





Αισιόδοξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές

Ασυνέπεια, αντιφατικό πολιτικό λόγο και φλερτ με την ακροδεξιά ρητορική καταλογίζει στη Ν.Δ. και στον Κυριάκο Μητσοτάκη,  η υπουργός....
Προστασίας του Πολίτης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στο “Εθνος της Κυριακής”.
Η υπουργός κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως «είναι µονίµως τσακωµένος µε την πραγµατικότητα» και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ο δημόσιος λόγος της «είναι σαν λάστιχο». «Από τη µία µας κατηγορεί ότι κάνουµε ό,τι θέλουν το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι, ενώ από την άλλη ότι προωθούµε μοντέλο Βενεζουέλας», αναφέρει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.



Η κ. Γεροβασίλη εμφανίζεται αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει. Όσο για το ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συµµαχίας, λέει πως αποτελεί ιστορική και πολιτική αναγκαιότητα για την συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού µετώπου απέναντι στον νεοφιλελευθερισµό και την ακροδεξιά και δεν έχει χαρακτηριστικά καιροσκοπικών συµµαχιών και πολιτικών τακτικισµών για να ισχυροποιηθεί ο Αλέξης Τσίπρας αλλά είναι η ανάγκη για θωράκιση της ισονοµίας και των δικαιωµάτων και εµβάθυνση της δηµοκρατίας.


Αναφερόμενη στον κ. Μητσοτάκη η υπουργός του αποδίδει «µαντική κακών ειδήσεων, που ποτέ βεβαίως δεν επιβεβαιώνονται».

«Ως υπουργός ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης στην κυβέρνηση Σαµαρά, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο υπουργός των απολύσεων και του συστήµατος αξιολόγησης των δηµοσίων υπαλλήλων µε προαποφασισµένα τα ποσοστά βαθµολόγησης. Ενός συστήµατος που εκ των προτέρων έκρινε ως ακατάλληλο το 15% των υπαλλήλων, φτιάχνοντας έτσι µια «δεξαµενή» απολύσεων και τώρα υπόσχεται την επαναφορά του κανόνα «1 προς 5» του πρώτου µνηµονίου -µία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Αντίστοιχα χρησιµοποιεί και τα ζητήµατα της ασφάλειας. Επιλέγει και προσπαθεί να σπείρει τον φόβο και την ανασφάλεια στους πολίτες, παρόλο που τα στοιχεία τον διαψεύδουν συνεχώς. Είναι επιλογή του να θέλει τους πολίτες φοβισµένους, προκειµένου να επιβάλει σκληρές πολιτικές στην απίθανη περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός, αλλά και να ξεπλένει την ακροδεξιά, ποντάροντας σε εκλογικά κέρδη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου