Σάββατο, Μαΐου 18, 2019

Αλέξης Τσίπρας από Κοζάνη: Δεν έχουν οι θύτες της κρίσης και τα θύματα τα ίδια συμφέροντα





Ομιλία πραγματοποιεί αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Κοζάνη, στο Κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚ, το οποίο είναι γεμάτο ασφυκτικά.

Εκεί ο πρωθυπουργός, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στην ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, για την οποία μάλιστα υποσχέθηκε πως θα δημιουργηθούν δύο χώροι μνήμης, έναν στην Αθήνα και έναν στη Θεσσαλονίκη μίλησε για την Ελλάδα των πολλών, τονίζοντας ....πως ήρθε η ώρα για τη «μεγάλη πλειοψηφία το ελληνικού λαού γνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες που κάναμε για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Ήρθε η ώρα να μιλήσει η Ελλάδα των πολλών», σε αντίθεση με την «Ελλάδα των ελίτ θέλει να βάλει φραγμό σε αυτή τη πορεία».

Παράλληλα, ο λόγος του για τον αντίπαλο του, τον κ, Μητσοτάκη ήταν ιδιαίτερα σκληρός, υποστηρίζοντας ότι κάθε φορά που μιλάει εκτός κειμένου, οι επικοινωνιολόγοι προσπαθούν να ανασκευάσουν γιατί όπως ανέφερε του ξεφεύγουν πτυχές του προγράμματός του που είναι ίδιο με το πρόγραμμα του ΔΝΤ που εφαρμόστηκε από το 2010 μέχρι το 2014 .

«Εμείς διώξαμε τους δανειστές και την τρόικα στηρίζοντας τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Οι δαπάνες πρόνοιας από 700 εκατομμύρια ευρώ, αυξήθηκαν στα 3 δισ»




«Σταματήσαμε την ρεμούλα, την διαφθορά, το πάρτι της αισχροκέρδειας στον τομέα της Υγείας» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοζάνη, ενώ υπογράμμισε ότι οι δαπάνες πρόνοιας από 700 εκατομμύρια ευρώ, αυξήθηκαν στα 3 δισ. ευρώ επί των ημερών της κυβέρνησής του.

Ταυτόχρονα επιτέθηκε και στο αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο κατηγόρησε πως ήθελε να είναι μνημονιακότερος του ΔΝΤ, επιβάλλοντας το πεντέυρω ως τέλος εισόδου στους ασθενείς, κάτι που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε.

«Οι αντίπαλοί μας θέλουν να μοιράσουν τα κέρδη σε φοροελαφρύνσεις στην ελίτ και σε δωράκια»

«Τώρα αρχίζει και ανακάμπτει η οικονομία και αποδίδει και μοιράζουμε τους καρπούς στους πολλούς» ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κοζάνη και πρόσθεσε: «Οι αντίπαλοί μας θέλουν να τα μοιράσουν σε φοροελαφρύνσεις στην ελίτ και σε δωράκια. Εμείς μειώνουμε τους φόρους τώρα. Το πρόβλημά τους δεν είναι ότι οι ίδιοι ανήκουν στην ελίτ, και γι αυτό δεν μπορούν να καταλάβουν την 13η σύνταξη και τα επιδόματα των 100 ή 200 ευρώ που γι αυτούς είναι φιλοδώρημα…Το πρόβλημά τους δεν είναι η ταξική τους καταγωγή. Το πρόβλημά τους είναι ότι το πρόγραμμά τους ευνοεί τις ελίτ και αδικεί τους πολλούς» τόνισε.

Στην Κοζάνη ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε τι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης όταν λέει πως δεν διχάζει, πως θέλει να είναι ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. «Ποιος θα κερδίσει από την επταήμερη εργασία, από την κατάργηση του οκταώρου, από την κατάργηση της 13ης σύνταξη, από την ιδιωτικοποίηση της Υγείας; Όλοι οι Έλληνες; Όχι, μόνο η ελίτ. Γιατί δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα οι θύτες της οικονομικής κρίσης και τα θύματα» κατήγγειλε.

Συνεχίζοντας του απάντησε ότι «δεν είμαστε εμείς που διχάζουμε. Η Ελλάδα των πολλών δε διχάζει αλλά ενώνει. Η πολιτική σας υπέρ των ελίτ διχάζει».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου