Δευτέρα, Μαΐου 20, 2019

Στο Περιστέρι για να "σβήσει" τον... ψυκτικό ο Μητσοτάκης - Το κάλεσμα στους «παλιούς φίλους» και η στρατηγική της τελευταίας εβδομάδας




ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ

Οι ευρωεκλογές έχουν εθνική διάσταση και θα γίνουν αφετηρία μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Αυτή η φράση συνοψίζει το νόημα του μηνύματος που θέλει να περάσει στους ψηφοφόρους έως την Κυριακή που ανοίγουν οι κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Στόχος για τη ΝΔ παραμένει το μήνυμα αυτό να έχει αποδέκτη την κυβέρνηση και να δρομολογήσει εξελίξεις που θα οδηγήσουν στις εθνικές εκλογές. Παρά το γεγονός ότι όλο το Σαββατοκύριακο ....γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις δημοσκοπήσεις κι ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να προβλέπει ντέρμπι στις κάλπες και κλείσιμο της «ψαλίδας», στη ΝΔ έχουν άλλη άποψη.


Θεωρούν μάλιστα ότι οι διαφορές που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις δίνουν την απάντηση στο δίλημμα που έβαλε ο πρωθυπουργός, με τους πολίτες να τάσσονται υπέρ της πολιτικής αλλαγής που θέλει ο κ. Μητσοτάκης, τους λιγότερους φόρους, την πραγματική ανάπτυξη μέσω από επενδύσεις και καλοπληρωμένες νέες θέσεις εργασίας.


Από τα Χανιά, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε έτσι σε συγκεκριμένες προτάσεις της ΝΔ, απαντώντας στον κ. Τσίπρα και τη 13η σύνταξη: μείωση φόρων και εισφορών, καθιέρωση εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για το εισόδημα στο 9%, διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα και πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, εφάπαξ 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται κτλ.


Ιδιαίτερα επέμεινε – και θα επιμείνει ο πρόεδρος της ΝΔ έως την Κυριακή – στο ζήτημα της πόλωσης και των διαχωριστικών γραμμών. Αν και δεν λείπει από τις ομιλίες του η σφοδρή κριτική στον κ. Τσίπρα, τονίζει πως ο ίδιος θέλει να ενώσει τους Έλληνες κι όχι να τους διχάσει. Επίσης, «ξορκίζει» τη χαλαρή ψήφο και καλεί όλους τους νέους να μην απέχουν από τις κάλπες, ενώ την ίδια ώρα απευθύνει κάλεσμα προς παλιούς ψηφοφόρους της ΝΔ να επιστρέψουν «στο σπίτι τους», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ποιος είναι ο λόγος που ακολουθεί αυτή τη γραμμή; Το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ δείχνει να έχει πιάσει πλέον «ταβάνι», σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει πολύ απλά ότι για να κερδίσει τις ψήφους που χρειάζεται και ν’ αυξήσει τα ποσοστά της, διευρύνοντας ταυτόχρονα τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να κερδίσει ψηφοφόρους άλλων κομμάτων. Ακόμη κι αν αυτοί προέρχονται και από τον ΣΥΡΙΖΑ ή από το κομμάτι του εκλογικού σώματος που εξακολουθεί να δηλώνει και σήμερα αναποφάσιστο.


Τέλος, μία ακόμη συμβολική κίνηση είναι η απόφαση ο κ. Μητσοτάκης να εκφωνήσει ομιλία την Τετάρτη στο Περιστέρι, με τον Γιώργο Πατούλη να τον προλογίζει. Ασφαλώς ο λόγος γι’ αυτό δεν είναι μόνον η στήριξη στον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής και τον δήμαρχο της πόλης, Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος διεκδικεί την πέμπτη κατά σειράν θητεία του. Είναι να «σβήσει» ο πρόεδρος της ΝΔ την όποια κριτική δέχθηκε για την περίφημη φράση του για τον ψυκτικό από το Περιστέρι.

Όπως ακριβώς έπραξε την προηγούμενη εβδομάδα με τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα που συνάντησε στην Καλλιθέα κι αναφέρθηκε σε στοχευμένες δράσεις και κίνητρα για την αύξηση του εισοδήματός τους, αλλά και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, ούτως ώστε να κλείσει οριστικά η παραφιλολογία σχετικά με την επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων και την αναφορά του στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου της περασμένης Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου