Σάββατο, Ιουνίου 22, 2019

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λαγονήσι – Έγινε προσαγωγή ηλικιωμένου BINTEO





«Εγώ έβαλα τη φωτιά κατά λάθος» φέρεται να είπε ο ηλικιωμένος άνδρας στους αστυνομικούς – Έφερε ελαφρά εγκαύματα στα χέρια
Μεγάλη και άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής, αλλά και του δήμου Σαρωνικού

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (22/06) στο Λαγονήσι στην περιοχή Άγιος Φανούριος έχει τεθεί υπό έλεγχο, μετά από τη μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής, ενώ έγινε και η προσαγωγή ενός ηλικιωμένου, ο οποίος φέρεται να είναι ο υπεύθυνος της φωτιάς.

Ο ηλικιωμένος άνδρας έχει προσαχθεί από άνδρες της αστυνομίας που έσπευσαν στο Λαγονήσι. Τον βρήκαν στην περιοχή και έφερε ελαφρά εγκαύματα στα χέρια. «Εγώ έβαλα τη φωτιά κατά λάθος» φέρεται να είπε ο ηλικιωμένος άνδρας στους αστυνομικούς.


Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Σαρωνικού, Δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργου Σωφρόνη στο enikos.gr, υπήρχαν μελίσσια κοντά στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά.

Να θυμίσουμε πως εκκενώθηκαν προληπτικά σπίτια, αλλά το θετικό ήταν πως η βλάστηση στην περιοχή δεν είναι μεγάλη. Όπως είπαμε η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν μεγάλη, ενώ το ίδιο έγινε και από τον δήμο. Έγιναν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Σύμφωνα με την ενημέρωση, επιχείρησαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα (στο ένα σημειώθηκε βλάβη, αλλά συνέχισε). Στο σημείο έσπευσαν, ακόμα, 11 οχήματα με 30 πυροσβέστες, καθώς και μια ομάδα πεζοπόρων ανδρών. Η φωτιά έκαψε κάψει ξερά χόρτα, θάμνους, αλλά και μεγαλύτερα δέντρα.
Όπως είπαμε, μερικά σπίτια εκκενώθηκαν προληπτικά με εντολή του Δημάρχου Σαρωνικού προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ο ίδιος πάντως δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Η πυρκαγιά όπως είναι φυσικό επέφερε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μιας και κάποιοι δρόμοι είναι κλειστοί.
Όπως αναφέρει η αστυνομία, υπάρχουν εκτροπές της κυκλοφορίας:
  • Στην Λεωφόρο Αναβύσσου και Καλυβίων
  • Στην λεωφόρο Καλυβίων στο ύψος των Φούρνων Αναγνώστου
  • Στον Κυκλικό Κόμβο της Λεωφόρου Αναβύσσου – Κερατέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου