Σάββατο, Ιουνίου 22, 2019

Τα ακραία σενάρια για την διαφορα αναμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που προκύπτουν από τις κρυφές δημοσκοπήσεις.


 



Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να δείχνουν μια διαφορα γύρω στο 9% αναμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όμως υπάρχουν και οι κρυφές δημοσκοπήσεις που οδηγούν σε σενάρια που πολλοί αυτή τη στιγμή θα τα ονόμαζαν (και δικαιολογημενα) υπερβολικά και ακραία.

Συμφωνα με αυτά η διαφορα αναμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα κυμανθεί από 15% ως 20%. Είναι ένα σενάριο που το ξέρουν στη ΝΔ αλλά έχουν επιλέξει να μην το προβάλλουν για δυο λόγους:

α). Για να μην τρομοκρατήσουν τον κόσμο και τους γυρίσει μπούμερανγκ.

β). Για να μην χαλαρώσουν όσοι είναι εν δυνάμει ψηφοφόροι της ΝΔ, για να πάνε την Κυριακή των εκλογών να ψηφίσουν και κυρίως για να μην επιλέξουν μικρότερα κόμματα.

Στο ΣΥΡΙΖΑ πάλι παριστάνουν ότι δεν υπάρχουν τέτοια σενάρια και πως το παιχνίδι μπορεί να ανατραπεί κοροϊδεύοντας τους ίδιους πρώτα από όλα. Πιστεύουν ότι έτσι θα καταφέρουν να κινητοποιήσουν όσους δεν πήγαν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές.

Μα όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές ήξεραν ότι αν δεν πάνε να ψηφίσουν θα βγει ο Μητσοτάκης. Το πρόβλημα τους είναι ότι δεν ήθελαν να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ όχι να εμποδίσουν τον Μητσοτακη. Αν πραγματικά λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ανατρέψει το αποτέλεσμα τότε θα πρέπει να αλλάξει επικοινωνιακή πολιτική. Το θα έρθει ο κακός Μητσοτάκης και θα τα αλλάξει όλα δεν είναι επιχείρημα. Με τον τρόμο δεν κερδίζει κανείς εκλογές. Μόνο με την Ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου