Τρίτη, Ιουνίου 25, 2019

Το Μακεδονικό στην οδό Πειραιώς...



Στα απόνερα των συλλαλητηρίων κινδυνεύει να βυθιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πριν ακόμα φτάσουμε στις εκλογές, οι οποίες ελπίζει ότι θα τον αναδείξουν πρωθυπουργό. Εκείνοι που...
πρωταγωνίστησαν στις μαζικές κινητοποιήσεις κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και έδωσαν τον ακραίο τόνο στη σύγκρουση με την κυβέρνηση θεωρούν τώρα ότι ήρθε η ώρα να κεφαλαιοποιήσουν τα κέρδη τους.

Στόχος τους αυτή τη φορά δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο καλούν να προσαρμόσει την πολιτική του στις δικές τους επιταγές και μάλιστα να δηλώσει δημόσια την υποταγή του. Οχημα του τελεσιγραφικού αυτού αιτήματος, η εφημερίδα «Καθημερινή», η οποία το πρόβαλε χωρίς υπογραφές, αποδεχόμενη την ουσία του διαβήματος.

Παρά το γεγονός ότι τα σοβαρά ηγετικά στελέχη της Ν.Δ. έχουν δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι οι διεθνείς συμφωνίες δεσμεύουν τα κράτη, όχι τις κυβερνήσεις, και ότι επομένως θα σεβαστούν απολύτως τα συμφωνημένα, το τελεσίγραφο απαιτεί δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη ότι εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ακύρωση της συμφωνίας. Ακόμα και ο Δ. Σταμάτης, στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, δεν μιλά για κάτι τέτοιο και ψελλίζει κάτι ευχές για ακύρωση της συμφωνίας από τη Βόρεια Μακεδονία!

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, βέβαια, έπρεπε να το περιμένει. Είχε υποχωρήσει τόσο καιρό πλήρως στην εθνικιστική πτέρυγα του κόμματός του, αφήνοντας τον κ. Σαμαρά και τον κ. Γεωργιάδη να δίνουν τον δικό τους ακραίο τόνο στην πολιτική του κόμματος. Ο προφανής στόχος του ήταν να εκμεταλλευτεί εκλογικά τη μερίδα των θορυβημένων πολιτών της Μακεδονίας. Μόνο που τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού.

Ο αρχηγός της Ν.Δ. έπρεπε να είχε φανταστεί ότι η πρόσδεσή του στο άρμα των Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη δεν θα έμενε χωρίς συνέπειες. Μπορεί αυτά τα στελέχη, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, να μην επιμένουν στην ακραία πολιτική ατζέντα, αλλά μιλούν εκ μέρους τους διάφορα νεοπαγή εθνικόφρονα σωματεία, οι πρωταγωνιστές της νέας εθνικοφροσύνης της τελευταίας δεκαπενταετίας, ακόμα και γνωστά στελέχη του ΛΑΟΣ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει προσωπική ευθύνη για την εξέλιξη αυτή, η οποία απειλεί να μετατρέψει το κόμμα του σε κακέκτυπο της Πολιτικής Ανοιξης...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου