Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019

Ιπτάμενο ταξί που θα παραγγέλνεις μέσω εφαρμογής ετοιμάζουν οι Γερμανοί




Ένα ιπτάμενο ταξί που θα μπορείτε να παραγγείλετε μέσω μιας εφαρμογής αποτελούσε μέχρι τώρα σενάριο επιστημονικής φαντασίας.


Μια γερμανική εταιρεία όμως σχεδιάζει να το κάνει πραγματικότητα μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Η εταιρεία Lilium παρουσίασε το πενταθέσιο πρωτότυπο αεροπορικό ταξί της. Το Lilium Jet, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήσητον Μάιο, αποτελεί μέρος μιας ιπτάμενης υπηρεσίας ταξί που βασίζεται σε μια εφαρμογή που η εταιρεία αναμένει ότι θα είναι «πλήρως λειτουργική σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο μέχρι το 2025».

Το τζετ που τροφοδοτείται με μπαταρίες μπορεί να ταξιδέψει 300 χιλιόμετρα σε 60 λεπτά με μία μόνο φόρτιση και θα συνδέσει τις πόλεις μέσω ενός δικτύου προσγείωσης. Οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση από το πλησιέστερο σημείο προσγείωσης τους μέσω μιας εφαρμογής smartphone.



Η Lilium δεν αποκάλυψε πόσο θα κοστίσει η υπηρεσία της, αλλά ισχυρίζεται ότι θα είναι «συγκρίσιμη στην τιμή» με τα τακτικά ταξί. Ο Remo Gerber, ο επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, δήλωσε στο CNN Business ότι απευθύνεται σε απλούς ανθρώπους και όχι μόνο επιχειρηματίες που ταξιδεύουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου