Σάββατο, Ιουνίου 08, 2019

Μαγευτικές υδάτινες χορογραφίες στο Ίδρυμα Νιάρχος από τον Ιούλιο





Ένας αγαπημένος προορισμός των Αθηναίων έχει γίνει τα τελευταία χρόνια το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Κάθε χρόνο –και κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου- πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις από διάφορους χώρους ενδιαφέροντος, με έμφαση κυρίως στον πολιτισμό.

Ειδικότερα το καλοκαίρι με το φεστιβάλ αλλά και την καλοκαιρία που σου δίνει τη δυνατότητα για περιπάτους στον πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο, είναι μία επιλογή που χαροποιεί μικρούς και μεγάλους.

Φέτος, περιμένει και μία ακόμη έκπληξη όσους θα επισκέπτονται το χώρο: μία δυναμική εγκατάσταση σιντριβανιών θα τοποθετηθεί στο Κανάλι των 12.000 τ.μ., παρουσιάζοντας μαγευτικές υδάτινες χορογραφίες με τη συνοδεία μουσικής.

Το νερό άλλωστε αποτελεί κεντρικό στοιχείο του ΚΠΙΣΝ: από το Κανάλι, που φιλοξενεί δραστηριότητες όπως καγιάκ και μαθήματα ιστιοπλοΐας, μέχρι το χειμερινό παγοδρόμιο, την καλοκαιρινή σκηνή στο Κανάλι, και τους Πίδακες Νερού στο Πάρκο Σταύρος.



Τα νέα σιντριβάνια έχουν έναν ακόμη πολύ ιδιαίτερο συμβολισμό για το ΚΠΙΣΝ: δεν είναι στατικά, αλλά δυναμικά και διαρκώς μεταβαλλόμενα.

Η σύνθεση από 59 σιντριβάνια κατακόρυφης εκτόξευσης νερού, σε συνδυασμό με 10 επιπλέον περιστρεφόμενα σιντριβάνια προσφέρουν μοναδικά υδάτινα θεάματα χορογραφημένα με μουσική. Ο σχηματισμός αναπτύσσεται κατά μήκος του Καναλιού, στο σημείο όπου βρίσκεται η Αγορά, συμβαδίζοντας με την αρχιτεκτονική του κτιριακού συγκροτήματος, δημιουργώντας ένα ευφάνταστο θέαμα τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας.

Τη νέα αυτή εγκατάσταση θα απολαύσουν για πρώτη φορά οι επισκέπτες του Summer Nostos Festival (SNFestival) που διοργανώνει το ΙΣΝ στο ΚΠΙΣΝ, από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου. Τις ημέρες αυτές, μέρος των σιντριβανιών θα παραμείνει ανενεργό, για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στη σκηνή πάνω στο Κανάλι.

Η πλήρης σύνθεση των σιντριβανιών θα παρουσιαστεί στις 14 Ιουλίου σε ειδική επίδειξη, την οποία θα πλαισιώνει η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με ζωντανή μουσική. Στη συνέχεια, τα σιντριβάνια θα λειτουργούν καθημερινά, συνυπάρχοντας και εμπλουτίζοντας τις πολλαπλές δράσεις που πραγματοποιούνται όλο τον χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου